Potpisani ugovori za 250 kredita Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede

Bez autora
Apr 10 2014

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede organizovao je danas potpisivanje prvih ovogodišnjih ugovora sa korisnicima kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, traktora, podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu i za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo. Prema rečima direktora Fonda Jožefa Saboa, i dalje su to najpovoljniji krediti, a broj zainteresovanih za njih govori o uspešnosti rada Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, koga je Vlada Vojvodine osnovala sa, kako je rečeno, jasnim ciljem da se unapredi poljoprivredna proizvodnja u Vojvodini. Na ovogodišnje konkurse koji su otvoreni 16. februara i zatvoreni 15. marta, bilo je zainteresovano skoro 500 aplikanata. Tražena su sredstva u visini od 4,43 miliona evra. Odobren je 351 kredit sa iznosom 3,28 miliona evra.

Potpisani ugovori za 250 kredita Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivredePokrajinski fond za razvoj poljoprivrede organizovao je danas potpisivanje prvih ovogodišnjih ugovora sa korisnicima kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, traktora, podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu i za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo.

Prema rečima direktora Fonda Jožefa Saboa, i dalje su to najpovoljniji krediti, a broj zainteresovanih za njih govori o uspešnosti rada Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, koga je Vlada Vojvodine osnovala sa, kako je rečeno, jasnim ciljem da se unapredi poljoprivredna proizvodnja u Vojvodini. Na ovogodišnje konkurse koji su otvoreni 16. februara i zatvoreni 15. marta, bilo je zainteresovano skoro 500 aplikanata. Tražena su sredstva u visini od 4,43 miliona evra. Odobren je 351 kredit sa iznosom 3,28 miliona evra.

Danas i sutra će biti potpisano 250 ugovora po četiri kreditne linije koje se odnose na navodnjavanje, pčelarstvo, vinogradarstvo i pogonsku poljoprivrednu mehanizaciju. Krediti namenjeni za nabavku nove priključne poljoprivredne mehanizacije realizovaće se od 1. jula do 30. septembra ove godine.

Za proteklih desetak godina, kako je izneo zamenik direktora Fonda Stojan marinković, Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede dodelio je, u okviru 10 kreditnih linija, blizu 2.500 kredita u iznosu od 1,6 milijardi dinara. Za razliku od prošle godine, kada je budzet Fonda bio 50 miliona dinara, zbog značaja njegove uloge, povećan je na 235 miliona dinara.

Potpisivanju ugovora prisustovali su predsednik Obora za poljoprivredu Skupštine Vojvodine Ladislav Tomić i član tog Odbora Atila Juhas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik