Ruska VTB banka povlači se iz Srbije

Bez autora
Apr 10 2014

"Vještorgbanka" (VTB) planira da se povuče sa srpskog tržišta, izjavio je prvi čovek te banke Andrej Kostin. Andrej Kostin rekao je na konferenciji za novinare u Moskvi da VTB namerava da se povuče i sa tržišta Indije i Vijetnama. Razmatramo mogućnost zatvaranja biznisa u više tačaka, među kojima u Srbiji, Indiji, Vijetnamu, ne planiramo razvoj u zapadnoj Evropi, kazao je Kostin i dodao da VTB danas ne vidi perspektivu za razvoj u tim pravcima. Kostin je dodao da banka namerava da razvija biznis u Kini i zemljama Zajednice nezavisnih država. Ruska VTB banka je u Srbiji zvanično počela sa poslovnim aktivnostima 16. septembra 2013. godine, nakon što je u aprilu postala stoprocentni vlasnik akcija Moskovske banke "Beograd", koja je od 2011. godine bila članica VTB grupe.

Ruska VTB banka povlači se iz Srbije"Vještorgbanka" (VTB) planira da se povuče sa srpskog tržišta, izjavio je prvi čovek te banke Andrej Kostin.

Andrej Kostin rekao je na konferenciji za novinare u Moskvi da VTB namerava da se povuče i sa tržišta Indije i Vijetnama, prenosi Beta.

"Razmatramo mogućnost zatvaranja biznisa u više tačaka, među kojima u Srbiji, Indiji, Vijetnamu, ne planiramo razvoj u zapadnoj Evropi", kazao je Kostin i dodao da VTB "danas ne vidi perspektivu za razvoj u tim pravcima".

Kostin je dodao da banka namerava da razvija biznis u Kini i zemljama Zajednice nezavisnih država.

Ruska VTB banka je u Srbiji zvanično počela sa poslovnim aktivnostima 16. septembra 2013. godine, nakon što je u aprilu postala stoprocentni vlasnik akcija Moskovske banke "Beograd", koja je od 2011. godine bila članica VTB grupe.

VTB banka, koja je najvećim delom u državnom vlasništvu, druga je po veličini banka u Rusiji i članica je VTB grupe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik