Država i grad pruzeli "Dnevnik holding"

Bez autora
Apr 10 2014

Skupština akcionara "Dne­vnik holdinga" razrešila je stari i imenovala novi Nadzorni odbor, čime su Vlada Srbije i grad Novi Sad preuzeli od pokrajinske administracije upravljanje ovim privrednim društvom. Akcionari su na predlog Republike Srbije, koja je sa gradom Novim Sadom većinski vlasnik kapitala ovog privrednog društva, za članove odbora imenovali Marijanu Dukić Mijatović, Srđana Vukmirovića, Slobodana Milića, Marka Topo i Nadu Kobac. Za odluku su, takođe, glasali i zastupnici Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Novi Bečej, dok je jedina protiv bila zastupnica Vlade Vojvodine. "Dnevnik holding" je u statusu restruktuiranja od 2010. godine, a prema zakonu, kraj 2014. je poslednji rok da se stanje u njemu reši, ili će se ugasiti. Dnevnik piše da je holding pre više godina "doveden u katastrofalnu situaciju".

Država i grad pruzeli "Dnevnik holding"Skupština akcionara "Dne­vnik holdinga" razrešila je stari i imenovala novi Nadzorni odbor, čime su Vlada Srbije i grad Novi Sad preuzeli od pokrajinske administracije upravljanje ovim privrednim društvom.

Akcionari su na predlog Republike Srbije, koja je sa gradom Novim Sadom većinski vlasnik kapitala ovog privrednog društva, za članove odbora imenovali Marijanu Dukić Mijatović, Srđana Vukmirovića, Slobodana Milića, Marka Topo i Nadu Kobac, prenosi novosadski Dnevnik.

Za odluku su, takođe, glasali i zastupnici Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Novi Bečej, dok je jedina protiv bila zastupnica Vlade Vojvodine.

"Dnevnik holding" je u statusu restruktuiranja od 2010. godine, a prema zakonu, kraj 2014. je poslednji rok da se stanje u njemu reši, ili će se ugasiti. Dnevnik piše da je holding pre više godina "doveden u katastrofalnu situaciju".

Na sednici novog Nadzornog odbora, održanoj juče, smenjena je direktorka "Dnevnik holdinga" Tanja Brdar i na njeno mesto imenovan Svetozar Karanović, dosadašnji direktor marketinga preduzeća "Dnevnik Vojvodina pres", koji u novinskoj kući "Dnevnik" radi još od 1981. godine.

Na sednici Skupštine akcionara, koja je održana na osnovu rešenja Privrednog suda u Novom Sadu i završena za svega četrdeset minuta, nije podržan zaključak Vlade Vojvodine da se po njenom predlogu imenuju članovi nadzornog odbora "Dnevnik holdinga".

Pokrajinska vlada predlagala je šest članova Nadzornog odbora.

Vlada Vojvodine ima 48,6 odsto vlasništva u "Dnevnik holdingu", Vlada Srbije 48,4, zatim 1,9 odsto grad Novi Sad, a po 0,5 odsto imaju Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Novi Bečej 0,02 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik