Elektroprivreda BiH od EIB dobila 37,5 milijuna eura za HE Vranduk

Bez autora
Apr 10 2014

Europska investicijska banka (EIB) odobrila je kredit od 37,5 milijuna eura "Eelektroprivredi BiH" koji će biti iskorišten za gradnju nove hidroelektrane na rijeci Bosni nizvodno od Zenice, potvrđeno je u četvrtak iz sjedišta te tvrtke u Sarajevu. Kredit je odobren nakon što su stručnjaci EIB procijenili projekt gradnje hidroelektrane "Vranduk" utvrdivši kako su ispunjeni svi ekonomski, tehnički i ekološki preduvjeti. "Elektroprivreda BiH" će u gradnju tog novog energetskog postrojenja uložiti 11 milijuna eura iz vlastitih sredstava, a još 26 milijuna osigurano je iz kredita kojega je ranije odobrila Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). "Elektroprivreda BiH" već je raspisala javni poziv za pretkvalifikaciju tvrtki zainteresiranih za sudjelovanje u gradnji nove hidroelektrane, a one se mogu prijaviti do 29. travnja.

Elektroprivreda BiH od EIB dobila 37,5 milijuna eura za HE VrandukEuropska investicijska banka (EIB) odobrila je kredit od 37,5 milijuna eura "Eelektroprivredi BiH" koji će biti iskorišten za gradnju nove hidroelektrane na rijeci Bosni nizvodno od Zenice, potvrđeno je u četvrtak iz sjedišta te tvrtke u Sarajevu.

Kredit je odobren nakon što su stručnjaci EIB procijenili projekt gradnje hidroelektrane "Vranduk" utvrdivši kako su ispunjeni svi ekonomski, tehnički i ekološki preduvjeti.

"Elektroprivreda BiH" će u gradnju tog novog energetskog postrojenja uložiti 11 milijuna eura iz vlastitih sredstava, a još 26 milijuna osigurano je iz kredita kojega je ranije odobrila Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

"Elektroprivreda BiH" već je raspisala javni poziv za pretkvalifikaciju tvrtki zainteresiranih za sudjelovanje u gradnji nove hidroelektrane, a one se mogu prijaviti do 29. travnja.

Hidroelektrana "Vranduk" je planirana kao protočno postrojenje s ukupnom snagom od 19,63 MW, dok je predviđena godišnja proizvodnja 96,38 GWh električne energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik