Kinezi „štampaju“ 10 kuća za dan

Bez autora
Apr 13 2014

Za razliku od ranijih ideja o štampanju cele kuće, kompanija "WinSun Decoration Design Engineering Co." odlučila je da napravi osnovne delove kuće, a zatim da ih samo montira na željenoj lokaciji.Iako ove betonske kuće ne predstavljaju trodimenzionalni otisak u svom pravom obliku, inovativno korišćenje nove tehnologije i cena kuće od 4.800 američkih dolara (oko 3.500 evra) dovoljno su impresivni. Ipak, kineski graditelji tek treba da se suoče sa daljim razvojem i usavršavanjem „izgradnje“ cele kuće uz ovako niske cene.

Kinezi „štampaju“ 10 kuća za danZa manje od 24 sata, kineski građevinari uspešno „odštampali“ delove za izgradnju 10 kuća uz pomoć samo jednog tri-de štampača!

Za razliku od ranijih ideja o štampanju cele kuće, kompanija "WinSun Decoration Design Engineering Co." odlučila je da napravi osnovne delove kuće, a zatim da ih samo montira na željenoj lokaciji, piše portal archinect.com.

Iako ove betonske kuće ne predstavljaju trodimenzionalni otisak u svom pravom obliku, inovativno korišćenje nove tehnologije i cena kuće od 4.800 američkih dolara (oko 3.500 evra) dovoljno su impresivni.

Ipak, kineski graditelji tek treba da se suoče sa daljim razvojem i usavršavanjem „izgradnje“ cele kuće uz ovako niske cene.

Ogromni tri-de printer korišćen je za štampu svih delova konstrukcije uz pomoć betona napravljenog od recikliranog građevinskog i industrijskog otpada, kao i staklene vune.

Iz kineske građevinske firme najavljuju otvaranje 100 fabrika za reciklažu građevinskog materijala širom Kine kako bi se osigurale sirovine za tri-de izgradnju kuća.

Kompanija procenjuje da bi se daljim razvojem projekta, cena izgradnje ovakve kuće mogla čak i prepoloviti i tako obezbediti pristupačni domovi za najsiromašnije stanovnike najmnogoljudnije zemlje sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik