Mikrokreditna fondacija Nova.D ostala bez dozvole

Bez autora
Apr 14 2014

Agencija za bankarstvo RS oduzela je dozvolu za rad mikrokreditnoj fondaciji "Nova.D" iz Bijeljine jer nije obezbijedila i održavala propisani nivo kapitala, niti je dostavila izvještaje o poslovanju. U Agenciji su istakli da "Nova.D" nije održavala minimum kapitala od 50.000 KM. Pored toga, ova mikrokreditna fondacija nije dostavila Agenciji kvartalne izvještaje sa stanjem na kraju 2013. godine, čime je postupila suprotno Zakonu o mikrokreditnim organizacijama. Time su stečeni uslovi za oduzimanje dozvole za rad, kazali su u Agenciji.

Mikrokreditna fondacija Nova.D ostala bez dozvoleAgencija za bankarstvo RS oduzela je dozvolu za rad mikrokreditnoj fondaciji "Nova.D" iz Bijeljine jer nije obezbijedila i održavala propisani nivo kapitala, niti je dostavila izvještaje o poslovanju.

U Agenciji su istakli da "Nova.D" nije održavala minimum kapitala od 50.000 KM.

- Pored toga, ova mikrokreditna fondacija nije dostavila Agenciji kvartalne izvještaje sa stanjem na kraju 2013. godine, čime je postupila suprotno Zakonu o mikrokreditnim organizacijama. Time su stečeni uslovi za oduzimanje dozvole za rad - kazali su u Agenciji.

Ova mikrokreditna fondacija dovođena je u vezu sa zelenašima, koji su od vlasnika preduzeća "Rankom inžinjering" i bivšeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS Ranka Milića uzimali novac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik