HPB ulaže 64 milijuna kuna u razvoj

Bez autora
Apr 14 2014

Hrvatska poštanska banka otvorila je svoju prvu poslovnicu u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji nastavljajući širenje poslovne mreže koju danas čini 61 vlastita poslovna jedinica i 350 bankomata te više od 1000 poštanskih ureda gdje također nudi usluge, priopćeno je iz banke. Kako bi povećala dostupnost klijentima sa svojim cjelokupnim financijskim servisom banka je u posljednje četiri godine otvorila 14 novih poslovnica. Tijekom 2014. banka će uložiti 64 milijuna kuna u razvoj, odnosno unapređenje kvalitete svojih servisa i širenje poslovne mreže čime nastavlja investicijske aktivnosti nakon 2013. kada su zbog najavljene privatizacije kapitalna ulaganja bila zaustavljena, dodaje se u priopćenju.

HPB ulaže 64 milijuna kuna u razvojHrvatska poštanska banka otvorila je svoju prvu poslovnicu u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji nastavljajući širenje poslovne mreže koju danas čini 61 vlastita poslovna jedinica i 350 bankomata te više od 1000 poštanskih ureda gdje također nudi usluge, priopćeno je iz banke.

Kako bi povećala dostupnost klijentima sa svojim cjelokupnim financijskim servisom banka je u posljednje četiri godine otvorila 14 novih poslovnica.

Tijekom 2014. banka će uložiti 64 milijuna kuna u razvoj, odnosno unapređenje kvalitete svojih servisa i širenje poslovne mreže čime nastavlja investicijske aktivnosti nakon 2013. kada su zbog najavljene privatizacije kapitalna ulaganja bila zaustavljena, dodaje se u priopćenju.

HPB je u posljednje četiri godine, od 2010. do 2013., generirala više od 275 milijuna kuna dobiti kojom je uvećala svoje kapitalne rezerve te stvorila pretpostavke potrebne za daljnji rast i razvoj. U tom je razdoblju tržišni udjel Banke mjeren aktivom povećan sa 3,6 posto na 4,6 posto, a planirano je daljnje jačanje tržišnog položaja u skladu s poslovnom strategijom, ističu iz HPB-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik