Podnošenje zahteva za isplatu podsticaja od 1. maja do 30. juna

Bez autora
Apr 15 2014

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da su, prema važećem Pravilniku o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, poljoprivredni proizvođači u obavezi da prve zahteve za ostvarivanje tog prava dostave Upravi za trezor od 1. maja do 30. juna ove godine.Kako bi ostvarili pravo na podsticaje u iznosu od 6.000 dinara po hektaru (do 100 hektara), bez podnošenja računa, poljoprivrednici treba da popune dva istovetna zahteva sa podacima koje su uneli u prijavu o produžetku registracije gazdinstva.

Podnošenje zahteva za isplatu podsticaja od 1. maja do 30. junaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da su, prema važećem Pravilniku o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, poljoprivredni proizvođači u obavezi da prve zahteve za ostvarivanje tog prava dostave Upravi za trezor od 1. maja do 30. juna ove godine.

Kako bi ostvarili pravo na podsticaje u iznosu od 6.000 dinara po hektaru (do 100 hektara), bez podnošenja računa, poljoprivrednici treba da popune dva istovetna zahteva sa podacima koje su uneli u prijavu o produžetku registracije gazdinstva.

Uprava za agrarna plaćanja i Uprava za trezor dostavili su svim registrovanim gazdinstvima detaljno uputstvo o registraciji, u kome su navedene i šifre za proizvodnju koje su poljoprivrednici obavezni da upišu u zahtev za ostvarivanje prava na pomenute podsticaje.

Ministarstvo je donelo i Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za gorivo, kao i Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za đubrivo, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik