Raiffeisen Bank BiH uspješna i u 2013. godini

Bez autora
Apr 15 2014

Direktor Raiffeisen bank d.d. BiH Michael Mueller izjavio je danas na konferenciji za medije u Sarajevu da je protekla poslovna godina za banku bila uspješna, te da su je završili s aktivom od 3,8 milijardi KM, što predstavlja 17 posto tržišnog udjela. I dalje smo vrlo važan faktor i vodeća banka u Bosni i Hercegovini, s kreditnim portfoliom od gotovo 2,4 milijarde KM, naveo je Mueller. On je istakao da je banka prošle godine odobrila oko milijardu eura novih kredita fizičkim osobama i pravnim subjektima. Kapital je na kraju protekle godine iznosio više od pola milijarde KM, što potvrđuje stabilnost poslovanja banke, a neto profit je iznosio 42,5 miliona KM, i to su rezultati na koje možemo biti ponosni, precizirao je Mueller.

Raiffeisen Bank BiH uspješna i u 2013. godiniDirektor Raiffeisen bank d.d. BiH Michael Mueller izjavio je danas na konferenciji za medije u Sarajevu da je protekla poslovna godina za banku bila uspješna, te da su je završili s aktivom od 3,8 milijardi KM, što predstavlja 17 posto tržišnog udjela.

- I dalje smo vrlo važan faktor i vodeća banka u Bosni i Hercegovini, s kreditnim portfoliom od gotovo 2,4 milijarde KM - naveo je Mueller.

On je istakao da je banka prošle godine odobrila oko milijardu eura novih kredita fizičkim osobama i pravnim subjektima.

- Kapital je na kraju protekle godine iznosio više od pola milijarde KM, što potvrđuje stabilnost poslovanja banke, a neto profit je iznosio 42,5 miliona KM, i to su rezultati na koje možemo biti ponosni - precizirao je Mueller.

Dodao je da su depoziti na kraju 2013. iznosili 2,95 miliona KM, što je pokazatelj povjerenja klijenata, te da Raiffeisen bank d.d. BiH ima oko 1.500 zaposlenih i da sa 93 poslovnice opslužuju oko pola miliona klijenata.

Mueller je ovom prilikom najavio svoj skori odlazak iz BiH na poziciju generalnog direktora Raiffeisenbank Austria d.d. u Hrvatskoj, te rekao da će na njegovo mjesto doći aktuelni zamjenik direktora Raiffeisen bank d.d. BiH Karlheinz Dobnigg.

Dobnigg je, govoreći o poslovanju banke,  rekao  da je u 2013. uspješno uvedena usluga mobilnog bankarstva koje omogućava njihovim klijentima da 24 sata dnevno, svaki dan u sedmici, obavljaju transakcije i provjeravaju stanje računa.

- U 2014. ćemo raditi na unaprjeđenju naše ponude s naglaskom na elektronske/alternativne kanale distribucije, a uskoro ćemo, zbog povećanja broja klijenata, otvoriti još jednu poslovnicu - kazao je Dobnigg.

On je najavio da će se banka u 2014., u segmentu pravnih subjekata, fokusirati na Cash Management i Trade Finance usluge, te na investicije u domenu energetske efikasnosti, dok će u segmentu fizičkih osoba naglasak i dalje biti na finansiranju stanovništva i kartičnom poslovanju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik