Dioničari Pivovarne Union suglasni s prodajom Mercatora Agrokoru

Bez autora
Apr 15 2014

Dioničari ljubljanske Pivovarne Union na današnjoj su skupštini donijeli odluku od prodaji 464.390 dionica Mercatora koncernu Agrokor. Riječ je o 12,33 posto od ukupnog broja dionica tog najvećeg slovenskog trgovačkog lanca. Pivovarna Union dio je skupine Pivovarna Laško (PL), koja raspolaže s 23,34 posto dionica Mercatora, a ostali članovi skupine svoje su odluke o prodaji dionica Agrokoru donijeli već ranije, preko uprava i nadzornih odbora. Konzorcij slovenskih banaka i poduzeća koji ima više od polovine dionica Mercatora, potpisao je krajem veljače s Agrokorom aneks na lanjski kupoprodajni ugovor, kojim je cijena dionice postavljena na 86 eura, a rokovi za izvedbu cijele operacije pomaknuti na sredinu ove godine.

Dioničari Pivovarne Union suglasni s prodajom Mercatora AgrokoruDioničari ljubljanske Pivovarne Union na današnjoj su skupštini donijeli odluku od prodaji 464.390 dionica Mercatora koncernu Agrokor. Riječ je o 12,33 posto od ukupnog broja dionica tog najvećeg slovenskog trgovačkog lanca.

Pivovarna Union dio je skupine Pivovarna Laško (PL), koja raspolaže s 23,34 posto dionica Mercatora, a ostali članovi skupine svoje su odluke o prodaji dionica Agrokoru donijeli već ranije, preko uprava i nadzornih odbora.

Konzorcij slovenskih banaka i poduzeća koji ima više od polovine dionica Mercatora, potpisao je krajem veljače s Agrokorom aneks na lanjski kupoprodajni ugovor, kojim je cijena dionice postavljena na 86 eura, a rokovi za izvedbu cijele operacije pomaknuti na sredinu ove godine.

Poslovni list "Finance" u utorak je objavio da, po njihovim podacima, Agrokor ima zatvorenu financijsku konstrukciju s osiguranim sredstvima za izvedbu operacije preuzimanja cijelog Mercatora, s obzirom da u utorak istječe rok do kada bi te planove morao objaviti prodavateljima dionica. Slovenski poslovni list navodi da će glavni financijeri operacije biti jedna ruska banka i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik