Posle 15 godina pad Koka - Kole

Bez autora
Apr 15 2014

Količina gaziranih pića koju je Koka - Kola prodala širom sveta pala je prvi put u poslednjih 15 godina. Iz kompanije su saopštili da je neto profit pao u prvom tromesečju ove godine osam odsto na godišnjem nivou.Profit za tri meseca bio je 1,62 milijarde dolara ili 0,36 dolara po akciji. Prihodi kompanije su smanjeni četiri odsto u odnosu na prva tri meseca prošle godine, na 10,57 milijardi dolara. Korigovana dobit po akciji Koka- Kole je 0,44 dolara po akciji.

Posle 15 godina pad Koka - KoleKoličina gaziranih pića koju je Koka - Kola prodala širom sveta pala je prvi put u poslednjih 15 godina.

Iz kompanije su saopštili da je neto profit pao u prvom tromesečju ove godine osam odsto na godišnjem nivou.

Profit za tri meseca bio je 1,62 milijarde dolara ili 0,36 dolara po akciji. Prihodi kompanije su smanjeni četiri odsto u odnosu na prva tri meseca prošle godine, na 10,57 milijardi dolara. Korigovana dobit po akciji Koka- Kole je 0,44 dolara po akciji.

Poseban pad prodaje zabeležen je u Velikoj Britaniji sa više od 10 procenata.

Sve u svemu, količina prodatog pića u svetu porasla je za 2 odsto, čemu je doprinela prodaja negaziranog pića kao što je Powerade.

Na pad prodaje uticalo je više faktora. U Velikoj Britaniji, na primer, smanjena je veličina boce, iako je cena ostala ista. I u nekim drugim zemljama, poput Britanije, proizvođači gaziranih pića su pod pritiskom lekara i istraživača koji pića sa visokim sadržajem šećera dovode u vezu sa gojaznošću.

Prodaja penušavih pića Koka – Kole u Evropi pala je 5 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik