Potpore od 2,3 milijuna kuna za energetsku učinkovitost

Bez autora
Apr 15 2014

Ministarstvo gospodarstva će s oko 2,3 milijuna kuna poduprijeti projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije na području Krapinsko-zagorske županije, istaknuto je u Krapini gdje je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potpisao ugovore o dodjeli državnih potpora za te projekte. Vrdoljak je potpisao 28 ugovora s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave i udruga s područja Krapinsko-zagorske županije. Krapinsko-zagorska županija bila je jedna od pripremljenijih i dobila je nešto više od 2,3 milijuna kuna. Više je dobila samo Varaždinska županija, nekoliko stotina tisuća kuna više, istaknuo je Vrdoljak. Radi se o programu poticanja razvoja energetskog sustava za 2014. godinu, za koji je Ministarstvo gospodarstva krajem siječnja objavilo javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a za to je u svom proračunu osiguralo 11,5 milijuna kuna.

Potpore od 2,3 milijuna kuna za energetsku učinkovitostMinistarstvo gospodarstva će s oko 2,3 milijuna kuna poduprijeti projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije na području Krapinsko-zagorske županije, istaknuto je u Krapini gdje je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potpisao ugovore o dodjeli državnih potpora za te projekte.

Vrdoljak je potpisao 28 ugovora s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave i udruga s područja Krapinsko-zagorske županije.

Krapinsko-zagorska županija bila je jedna od pripremljenijih i dobila je nešto više od 2,3 milijuna kuna. Više je dobila samo Varaždinska županija, nekoliko stotina tisuća kuna više, istaknuo je Vrdoljak.

Radi se o programu poticanja razvoja energetskog sustava za 2014. godinu, za koji je Ministarstvo gospodarstva krajem siječnja objavilo javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a za to je u svom proračunu osiguralo 11,5 milijuna kuna.

Raspisali smo javni poziv i najbolje su prošli oni koji su najspremniji i koji su imali gotove projekte, istaknuo je Vrdoljak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik