I Belje prodalo mlinarsko poslovanje Granoliu

Bez autora
Apr 15 2014

Belje i PIK Vinkovci, tvrtke iz sastava koncerna Agrokor, izvijestile su danas da su potpisale ugovor o prijenosu mlinarskog poslovanja zagrebačkoj tvrtki Granolio. Okvirnim ugovorima o prijenosu mlinarskog poslovanja, potpisanima u ponedjeljak, ugovoren je prijenos pokretnina, nekretnina, i druge materijalne i nematerijalne imovina u funkciji mlinarskog poslovanja. Prijenosi poslovanja bit će dovršeni 2. svibnja ove godine. Pritom se ne navodi vrijednost tih ugovora. Belje i PIK Vinkovci prenose taj dio svog poslovanja jer se žele fokusirati na osnovne aktivnosti – Belje u ratarskoj i stočarskoj proizvodnji te njima pratećim proizvodnjama, a PIK Vinkovci u povrtlarskoj, ratarskoj i stočarskoj. Djelatnost mlinarskog poslovanja u postojećoj fazi zahtijevala je značajne investicije, pa je s ciljem širenja i ulaganja u temeljne aktivnosti Belja, odnosno PIK-a Vinkovci donesena takva odluka, kaže se dalje u priopćenjima iz tih dviju tvrtki.

I Belje prodalo mlinarsko poslovanje GranoliuBelje i PIK Vinkovci, tvrtke iz sastava koncerna Agrokor, izvijestile su danas da su potpisale ugovor o prijenosu mlinarskog poslovanja zagrebačkoj tvrtki Granolio.

Okvirnim ugovorima o prijenosu mlinarskog poslovanja, potpisanima u ponedjeljak, ugovoren je prijenos pokretnina, nekretnina, i druge materijalne i nematerijalne imovina u funkciji mlinarskog poslovanja. Prijenosi poslovanja bit će dovršeni 2. svibnja ove godine. Pritom se ne navodi vrijednost tih ugovora.

Belje i PIK Vinkovci prenose taj dio svog poslovanja jer se žele fokusirati na osnovne aktivnosti – Belje u ratarskoj i stočarskoj proizvodnji te njima pratećim proizvodnjama, a PIK Vinkovci u povrtlarskoj, ratarskoj i stočarskoj.

Djelatnost mlinarskog poslovanja u postojećoj fazi zahtijevala je značajne investicije, pa je s ciljem širenja i ulaganja u temeljne aktivnosti Belja, odnosno PIK-a Vinkovci donesena takva odluka, kaže se dalje u priopćenjima iz tih dviju tvrtki.

Procjena je da kratkoročno ova odluka neće imati značajnijeg utjecaja na cijene dionica tih dviju tvrtki, no da će srednjoročno i dugoročno imati pozitivni efekt, navodi se još u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik