Livadski med proizvođača „AZA“ ispravan i vraća se u promet

Bez autora
Apr 16 2014

Rezultati završene superanalize za livadski med proizvođača „AZA“ d.o.o. iz Ledinaca pokazali su da je med ovog proizvođača bezbedan, ispunjava uslove propisanog kvaliteta u skladu sa članom 9. Zakona o bezbednosti hrane i podzakonskim aktima i zbog toga se vraća na tržište, u promet na malo.Postupajući u skladu sa ovlašćenjima i poštujući načelo predostrožnosti, veterinarska inspekcija preduzela je sve mere koje su propisane Zakonom o bezbednosti hrane i Zakonom o veterinarstvu i naložila povlačenje sa polica svih količina meda iz proizvodnih serija koje su obuhvaćene uzorkovanjem do dobijanja rezultata superanalize.

Livadski med proizvođača „AZA“ ispravan i vraća se u prometRezultati završene superanalize za livadski med proizvođača „AZA“ d.o.o. iz Ledinaca pokazali su da je med ovog proizvođača bezbedan, ispunjava uslove propisanog kvaliteta u skladu sa članom 9. Zakona o bezbednosti hrane i podzakonskim aktima i zbog toga se vraća na tržište, u promet na malo.

Postupajući u skladu sa ovlašćenjima i poštujući načelo predostrožnosti, veterinarska inspekcija preduzela je sve mere koje su propisane Zakonom o bezbednosti hrane i Zakonom o veterinarstvu i naložila povlačenje sa polica svih količina meda iz proizvodnih serija koje su obuhvaćene uzorkovanjem do dobijanja rezultata superanalize.

Opoziv meda pokrenut je protiv pet proizvođača, među kojima je i proizvođač livadskog meda „AZA“ d.o.o., gde su dodatne provere te serije proizvodnje pokazale da je proizvod ispravan. Sve druge zahtevane superanalize kod ostalih proizvođača meda potvrdile su neispravnost koje se odnose na uslove kvaliteta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik