Južnokoreanci planiraju da otvore fabriku u Srbiji

Bez autora
Apr 16 2014

Predsednik južnokorejske korporacije Džamping Klej (Jumping Clay), Džo Joung Kjun i generalni direktor Serhio Kalderon, u Privrednoj komori Srbije (PKS), najavili su da ta kompanija planira da otvori fabriku u Srbiji, koja bi pokrivala tržište Evropske unije, Afrike, Ruske Federacije, Bliskog istoka i druga. Pored toga, planira se otvaranje Instituta umetnosti Džamping Klej, pošto edukativni program, obuka instruktora, razvoj kreativnosti, obuhvata važan deo delatnosti te kompanije. Proizvod te korporacije, netoksičan plastelin za decu, uveliko se koristi u 35 zemalja, dok se u samoj Koreji proizvodi u četiri fabrike. Kako počinje da raste potražnja za ovim proizvodom i da se otvara evropsko tržište, kompanija teži da premesti proizvodnju u Istočnu Evropu, odnosno u Srbiju.

Južnokoreanci planiraju da otvare fabriku u SrbijiPredsednik južnokorejske korporacije Džamping Klej (Jumping Clay), Džo Joung Kjun i generalni direktor Serhio Kalderon, u Privrednoj komori Srbije (PKS), najavili su da ta kompanija planira da otvori fabriku u Srbiji, koja bi pokrivala tržište Evropske unije, Afrike, Ruske Federacije, Bliskog istoka i druga.

Pored toga, planira se otvaranje Instituta umetnosti Džamping Klej, pošto edukativni program, obuka instruktora, razvoj kreativnosti, obuhvata važan deo delatnosti te kompanije.

Proizvod te korporacije, netoksičan plastelin za decu, uveliko se koristi u 35 zemalja, dok se u samoj Koreji proizvodi u četiri fabrike. Kako počinje da raste potražnja za ovim proizvodom i da se otvara evropsko tržište, kompanija teži da premesti proizvodnju u Istočnu Evropu, odnosno u Srbiju.

Kako je saopšteno iz PKS, predsednik korporacije Džo Joung Kjun najavio je da bi kompanija nabavljala u Srbiji sve što joj bude dostupno, od štampanih materijala, do mašina, hemijskih supstanci. Potpredsednik PKS Mihailo Vesović istakao je da će PKS kao institucija pomoći u realizaciji ove investicije i podržati povezivanje Džamping Kleja sa kreativnom industrijom Srbije. Koristeći postojeće modele manifestacija i kanale komunikacija, pomoći će i u promociji proizvoda. Vesović je izrazio uverenje da će kompanija koristiti prednosti sporazuma o slobodnoj trgovini koje Srbija ima, kao i druge pogodnosti za investitore koje će nova Vlada definisati i usvojiti u narednom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik