Potpisan ugovor o kreditiranju između EFT Rudnik i Termoelektrane Stanari i Sberbank

Bez autora
Apr 16 2014

Danas je u Stanarima kod Doboja potpisan ugovor o dugoročnom kreditiranju između EFT Rudnik i Termoelektrane Stanari i Sberbank u iznosu od 30 miliona konvertibilnih maraka. Navedena sredstva će se koristiti za finansiranje nabavke sistema za primarno drobljenje i kontinuisani transport uglja od površinskog kopa do postrojenja za sekundarno drobljenje. Radi se o sindiciranom ugovoru, u kojem osim članica Sberbank iz Bosne i Hercegovine, učestvuju i Sberbank Srbija i Sberbank Hrvatska, što ovom projektu daje regionalni značaj. Potpisivanjem ovog aranžmana Sberbank je pružila podršku ovom značajnom projektu, koji u ovom momentu predstavlja najveću investiciju u povećanje industrijskih kapaciteta ne samo u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, već ima i regionalni značaj. Realizacijom ovog ugovora otvoriće se nova radna mjesta, pospješiti razvoj lokalne zajednice, te će se značajno povećati stvaranje novih vrijednosti kroz povećanje industrijskih potencijala.

Potpisan ugovor o kreditiranju između EFT Rudnik i Termoelektrane Stanari i SberbankDanas je u Stanarima kod Doboja potpisan ugovor o dugoročnom kreditiranju između EFT Rudnik i Termoelektrane Stanari i Sberbank u iznosu od 30 miliona konvertibilnih maraka.

Navedena sredstva će se koristiti za finansiranje nabavke sistema za primarno drobljenje i kontinuisani transport uglja od površinskog kopa do postrojenja za sekundarno drobljenje. Radi se o sindiciranom ugovoru, u kojem osim članica Sberbank iz Bosne i Hercegovine, učestvuju i Sberbank Srbija i Sberbank Hrvatska, što ovom projektu daje regionalni značaj.
 
Potpisivanjem ovog aranžmana Sberbank je pružila podršku ovom značajnom projektu, koji u ovom momentu predstavlja najveću investiciju u povećanje industrijskih kapaciteta ne samo u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, već ima i regionalni značaj. Realizacijom ovog ugovora otvoriće se nova radna mjesta, pospješiti razvoj lokalne zajednice, te će se značajno povećati stvaranje novih vrijednosti kroz povećanje industrijskih potencijala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik