Omogućiti veću zaštitu potrošača

Bez autora
Apr 16 2014

Nivo zaštite potrošača u BiH nije srazmjeran broju institucija koje se bave ovom problematikom, ali za nekoliko godina potrošači i poslovni subjekti mogu očekivati viši stepen zaštite, izjavila je direktorica Agencije za nadzor nad tržištem BiH Lenka Kozić na jučer održanoj završnoj konferenciji IPA Twinning projekta - Podrška Agenciji i sistemu nadzora nad tržištem. Evropska unija izdvojila je 630.000 eura za ovaj projekt koji za cilj ima da osigura da proizvodi plasirani na tržište BiH budu sigurni za upotrebu i da ne izazivaju nezgode ili povrede potrošača. U sklopu projekta organizirani su treninzi za entitetske i tržišne inspektore iz Distrikta Brčko te za članove Vijeća za koordinaciju nadzora nad tržištem.

Omogućiti veću zaštitu potrošačaNivo zaštite potrošača u BiH nije srazmjeran broju institucija koje se bave ovom problematikom, ali za nekoliko godina potrošači i poslovni subjekti mogu očekivati viši stepen zaštite, izjavila je direktorica Agencije za nadzor nad tržištem BiH Lenka Kozić na jučer održanoj završnoj konferenciji IPA Twinning projekta - Podrška Agenciji i sistemu nadzora nad tržištem.

Evropska unija izdvojila je 630.000 eura za ovaj projekt koji za cilj ima da osigura da proizvodi plasirani na tržište BiH budu sigurni za upotrebu i da ne izazivaju nezgode ili povrede potrošača. U sklopu projekta organizirani su treninzi za entitetske i tržišne inspektore iz Distrikta Brčko te za članove Vijeća za koordinaciju nadzora nad tržištem.

Voditelj projekta Džon Lorens (John Lawrence) izjavio je da je projekt ispunio svoj cilj, a to je edukacija inspektora i usklađivanje domaćih s pravilima i propisima EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik