EBRD još nije odlučio hoće li financijski podržati akviziciju Mercatora

Bez autora
Apr 16 2014

U Europskoj banci za obnovu i razvoj još nisu donijeli odluku o financijskoj podršci Agrokorovoj kupnji Mercatora. Zadovoljni smo tijekom transakcije i ispitujemo hoćemo li podržati preuzimanje, rekao je Anthony Williams, voditelj odnosa s javnošću ove banke koja je prošle godine istupila iz vlasništva Agrokora. Neslužbeni izvori bliski Agrokoru su ponovo potvrdili da je kupac "sklopio ugovor sa svojim partnerima i njihovm savjetnicima i ovih dana poduzima sve korake koji su povezani s dokazivanjem izvora financiranja, te se postupak nastavlja". Očigledno da su to omogućili potpis sporazuma o restruktiriraju kredita između Mercatora i njegovih vjerovnika, dozvola hrvatskog zaštitnika konkurencije i financijsko jačanje Agrokora (koji je kreditom Sberbanke reprogramirao svoje obveze i pritom uštedio desetak miljuna eura).

EBRD još nije odlučio hoće li financijski podržati akviziciju MercatoraU Europskoj banci za obnovu i razvoj još nisu donijeli odluku o financijskoj podršci Agrokorovoj kupnji Mercatora, piše Delo.

- Zadovoljni smo tijekom transakcije i ispitujemo hoćemo li podržati preuzimanje, rekao je Anthony Williams, voditelj odnosa s javnošću ove banke koja je prošle godine istupila iz vlasništva Agrokora.

Neslužbeni izvori bliski Agrokoru su ponovo potvrdili da je kupac "sklopio ugovor sa svojim partnerima i njihovm savjetnicima i ovih dana poduzima sve korake koji su povezani s dokazivanjem izvora financiranja, te se postupak nastavlja".

Očigledno da su to omogućili potpis sporazuma o restruktiriraju kredita između Mercatora i njegovih vjerovnika, dozvola hrvatskog zaštitnika konkurencije i financijsko jačanje Agrokora (koji je kreditom Sberbanke reprogramirao svoje obveze i pritom uštedio desetak miljuna eura), piše ljubljanski list.

Navodno su ključni vjerovnici Mercatora počeli pripremati sporazum o restrukturiranju duga po zajedničkom scenariju, koji je drugačiji od gore navedenog (uvjeti lošiji, ali ih nadvladava sinergija), a koordiniranje će trajati do kraja svibnja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik