Uskoro Zirat banka

Bez autora
Apr 16 2014

Pripreme za otvaranje poslovnice Zirat banke u Podgorici su pri kraju, a otpočeli su i razgovori o pronalaženju najpogodnije lokacije za smještaj turskog kulturnog centra u glavnom gradu Crne Gore, saopštenoje na sastanku državnog sekretara za politička pitanja ambasadora Vladimira Radulovića i zamjenika podsekretara za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Turske Murata Salima Esenlija. Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja i razmotrili modalitete daljeg inteniziviranja izuzetno sadržajne i dinamične bilateralne saradnje u svim oblastima, sa naglaskom na ekonomiju, investicije, finansije i kulturu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova. Takođe, navodi se da su obje strane zadovoljne što su pri kraju pripreme za otvaranje poslovnice Zirat banke u Podgorici, a i da su otpočeli razgovori o pronalaženju najpogodnije lokacije za smještaj turskog kulturnog centra u glavnom gradu Crne Gore.

Uskoro Zirat bankaPripreme za otvaranje poslovnice Zirat banke u Podgorici su pri kraju, a otpočeli su i razgovori o pronalaženju najpogodnije lokacije za smještaj turskog kulturnog centra u glavnom gradu Crne Gore, saopštenoje na sastanku državnog sekretara za politička pitanja ambasadora Vladimira Radulovića i zamjenika podsekretara za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Turske Murata Salima Esenlija.

"Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja i razmotrili modalitete daljeg inteniziviranja izuzetno sadržajne i dinamične bilateralne saradnje u svim oblastima, sa naglaskom na ekonomiju, investicije, finansije i kulturu", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Takođe, navodi se da su obje strane zadovoljne što su pri kraju pripreme za otvaranje poslovnice Zirat banke u Podgorici, a i da su otpočeli razgovori o pronalaženju najpogodnije lokacije za smještaj turskog kulturnog centra u glavnom gradu Crne Gore.

Esenli je ponodvio da će Turska nastaviti da pruža podršku u ostvarivanju oba spoljno-politička prioriteta Crne Gore - priključenje u Evropsku uniju i NATO.

Ocijenio je da je pred Samit u Velsu potrebno uložiti dodatni napor kako bi uslijedila pozivnica za članstvo.

"Esenli je naglasio da Turska podržava NATO aspiracije naše države. Kazao je da je neophodno intenzivirati dalju saradnju u oblasti ekonomije, finansija i kulture, izrazivši uvjerenje da će Crna Gora uspješno nastaviti da valorizuje svoje turističke potencijale, kao i da će uskoro biti riješeno pitanje adekvatnog prostora za otvaranje turskog kulturnog centra", navodi se u saopštenju.

Naglasio je da se Turska zalaže za još bližu saradnju sa Crnom Gorom i zemljama Zapadnog Balkana, pohvalivši dosadašnji napredak Crne Gore kada je riječ o evropskim i evroatlantskim integracijama, i istakao da ona predstavlja pozitivan primjer ostalim zemljama kako se na predan i konstruktivan način sprovode reforme.

Takođe, obije strane su ukazale na važnost daljeg unapređenja saradnje u oblasti konzularnih odnosa, kao i na neophodnost nastavka konsolidacije ugovorne baze između dvije države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik