CBCG: U februaru odobreno više kredita

Bez autora
Apr 16 2014

Ukupno odobredni krediti na kraju februara iznosili su 2,42 milijarde eura, što je 0,3 odsto više nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Krediti su na kraju februara u odnosu na decembar neznatno porasli, navodi se u novom Biltenu CBCG. Banke su po osnovu kredita najviše potraživale od privrede i stanovništva, ukupno 75,9 odsto. Ukupni depoziti na kraju februara na mjesečnom nivou su porasli 0,2 odsto na skoro 2,1 milijardu eura, koliko su ojačali i u odnosu na kraj prošle godine. Oročeni depoziti činili su 58,1 odsto ukupnih, a oni po viđenju 41,8 odsto. Preostalih 0,1 odsto odnosilo se na sredstva na escrow računu. U strukturi oročenih depozita najveće učešće imali su oni ročnosti od tri mjeseca do jedne godine, 46,2 odsto. Depoziti ročnosti od jedne do tri godine činili su 34,3 odsto.

CBCG: U februaru odobreno više kreditaUkupno odobredni krediti na kraju februara iznosili su 2,42 milijarde eura, što je 0,3 odsto više nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Krediti su na kraju februara u odnosu na decembar neznatno porasli, navodi se u novom Biltenu CBCG.

Banke su po osnovu kredita najviše potraživale od privrede i stanovništva, ukupno 75,9 odsto.

Ukupni depoziti na kraju februara na mjesečnom nivou su porasli 0,2 odsto na skoro 2,1 milijardu eura, koliko su ojačali i u odnosu na kraj prošle godine.

Oročeni depoziti činili su 58,1 odsto ukupnih, a oni po viđenju 41,8 odsto. Preostalih 0,1 odsto odnosilo se na sredstva na escrow računu. U strukturi oročenih depozita najveće učešće imali su oni ročnosti od tri mjeseca do jedne godine, 46,2 odsto. Depoziti ročnosti od jedne do tri godine činili su 34,3 odsto.

Ukupni depoziti stanovništva na kraju februara su iznosili oko 1,24 milijarde eura, što je 0,1 odsto više nego u januaru, dok su u poređenju sa krajem prošle godine bili 0,1 odsto niži.

U ročnoj strukturi depozita stanovništva, oročeni su činili 67,6 odsto, a oni po viđenju 32,4 odsto. Na sredstva na escrow računu odnosio se neznatan dio, prenos Mina Biznis.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik