Propao još jedan tender za HTP „Onogošt“

Bez autora
Apr 16 2014

Na tender za prodaju hotela i kafane Hotelsko-turističkog preduzeća „Onogošt“ nije stigla nijedna ponuda, saopšteno je agenciji Mina biznis iz stečajne uprave. Na prodaju je bio ponuđen hotel „Onogošt“ po početnoj cijeni od 3,5 miliona eura, hotel Teuta u Risnu za 7,5 miliona eura i kafana „Šavnik“ za 7.500 eura. Uslovi za prodaju su obezbijeđeni nakon donošenja rješenja Privrednog suda o otvaranju stečaja u HTP „Onogoštu“ 23. marta 2012. godine. Licitacioni skok za hotele „Onogošt“ i Teuta iznosio je 10.000 eura, a za kafanu „Šavnik“ 1.000 eura. Prethodno javno nadmetanje za prodaju hotela „Onogošt“ i Teuta i kafane „Šavnik“ po ukupnoj početnoj cijeni od 11,21 milion eura, takođe je propalo jer nije bilo zainteresovanih.

Propao još jedan tender za HTP „Onogošt“Na tender za prodaju hotela i kafane Hotelsko-turističkog preduzeća „Onogošt“ nije stigla nijedna ponuda, saopšteno je agenciji Mina biznis iz stečajne uprave.

Na prodaju je bio ponuđen hotel „Onogošt“ po početnoj cijeni od 3,5 miliona eura, hotel Teuta u Risnu za 7,5 miliona eura i kafana „Šavnik“ za 7.500 eura.

Uslovi za prodaju su obezbijeđeni nakon donošenja rješenja Privrednog suda o otvaranju stečaja u HTP „Onogoštu“ 23. marta 2012. godine.

Licitacioni skok za hotele „Onogošt“ i Teuta iznosio je 10.000 eura, a za kafanu „Šavnik“ 1.000 eura.

Prethodno javno nadmetanje za prodaju hotela „Onogošt“ i Teuta i kafane „Šavnik“ po ukupnoj početnoj cijeni od 11,21 milion eura, takođe je propalo jer nije bilo zainteresovanih.

Hotel „Nikšić“ u Sutomoru prodat je na jednom od ranijih javnih nadmetanja podgoričkom preduzeću Sato za 2,3 miliona eura.

Hotel „Onogošt“ je zatvoren nakon 57 godina rada, čime je prestao i radni odnos za 82 radnika.

U HTP „Onogošt“ je klasični stečaj uveden 23. marta 2012. godine, a radnicima se iz stečajne mase duguje 11 plata sa doprinosima, dva regresa i topla obroka, jubilarne nagrade i razlike u platama iz 2010. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik