Prihod kompanije Intel skoro 13 milijardi dolara

Bez autora
Apr 16 2014

Kompanija Intel ostvarila je u prvom kvartalu ove godine prihod od 12,8 milijardi američkih dolara, operativnu dobit od 2,5 milijardi, neto dobit od 1,9 milijardi dolara i zaradu po akciji od 38 centi. Intel je generisao oko 3,5 milijardi dolara gotovine, platio je dividende u iznosu od 1,1 milijarde i iskoristio 545 miliona dolara za otkup 22 miliona običnih akcija.Tokom prvog kvartala zabeležili smo solidan rast prihoda data centara, što smatramo znakom poboljšanja u oblasti PC poslovanja, i isporučili smo pet miliona procesora za tablet uređaje, napredujući tako ka cilju da dostignemo 40 miliona tablet uredjaja u 2014. godini", izjavio je izvršni direktor kompanije Intel, Brajan Krzanič.

Prihod kompanije Intel skoro 13 milijardi dolaraKompanija Intel ostvarila je u prvom kvartalu ove godine prihod od 12,8 milijardi američkih dolara, operativnu dobit od 2,5 milijardi, neto dobit od 1,9 milijardi dolara i zaradu po akciji od 38 centi.

Kako je danas saopšteno iz te kompanije, Intel je generisao oko 3,5 milijardi dolara gotovine, platio je dividende u iznosu od 1,1 milijarde i iskoristio 545 miliona dolara za otkup 22 miliona običnih akcija.

"Tokom prvog kvartala zabeležili smo solidan rast prihoda data centara, što smatramo znakom poboljšanja u oblasti PC poslovanja, i isporučili smo pet miliona procesora za tablet uređaje, napredujući tako ka cilju da dostignemo 40 miliona tablet uredjaja u 2014. godini", izjavio je izvršni direktor kompanije Intel, Brajan Krzanič.

Prema njegovim rečima, Intel je pored toga pokazao odlučnost da razvija poslovanje sa velikim kompanijama kroz stratešku saradnju sa kompanijom Cloudera.

"Predstavili smo drugu generaciju LTE platformi sa CAT6 i drugim naprednim karakteristikama, a isporučili smo i prve proizvode zasnovane na Quark procesoru, a namenjene Internetu stvari", dodao je Krzanić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik