Uprava Aerodroma Tuzla očekuje da u 2014. bude prevezeno više od 100.000 putnika

Bez autora
Apr 21 2014

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mustafa Isabegović danas je posjetio Upravu Međunarodnog aerodroma Tuzla, u društvu nedavno imenovanih članova Skupštine tog društva, kako bi se upoznao o stanju, kao i o kratkoročnim i dugoročnim planovima za daljnji razvoj aerodroma.Tom prilikom, direktor Aerodroma Esed Mujačić, sa saradnicima, upoznao je delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona o trenutno raspoloživim resursima, potencijalima, kao i komparativnim prednostima tog aerodroma u odnosu na druge aerodrome u regionu.

Uprava Aerodroma Tuzla očekuje da u 2014. bude prevezeno više od 100.000 putnikaMinistar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mustafa Isabegović danas je posjetio Upravu Međunarodnog aerodroma Tuzla, u društvu nedavno imenovanih članova Skupštine tog društva, kako bi se upoznao o stanju, kao i o kratkoročnim i dugoročnim planovima za daljnji razvoj aerodroma.

Tom prilikom, direktor Aerodroma Esed Mujačić, sa saradnicima, upoznao je delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona o trenutno raspoloživim resursima, potencijalima, kao i komparativnim prednostima tog aerodroma u odnosu na druge aerodrome u regionu.

- Veoma je bitno da aerodrom raspolaže dobrom inicijalnom infrastrukturom, koja je usto u odličnom stanju, a pruža sigurnost i stabilnost, a time dobru osnovu za daljnje investiranje - rekao je Mujačić.

Posebna pažnja u današnjim razgovorima je posvećena razvoju kargo saobraćaja i daljoj realizaciji projekta "Cargo centar sa air parkom".

- U narednom perodu ćemo s projektom cargo centra i air parka nastupiti i na Sarajevo Business Forumu 2014, a kako bi smo pokušali naći adekvatnog partnera, spremnog da svojim investicijama pomogne proširivanje i iskorištevanje kapaciteta Aerodroma, a time i razvoj cijelog regiona - kazao je ministar Isabegović.

Uprava aerodroma je istakla da je tokom 2013. prevezeno više od 60.000 putnika, a u 2014., s trenutno aktivnih osam letova sedmično, očekuju da bude prevezeno više od 100.000 putnika.

Direktor Mujačić je rekao da je realno očekivati da Aerodrom pređe u novu kategoriju - od 100.000 do 300.000 putnika, te da daljnjim razvojem postane ekonomski nezavisan.

Osim ministra Isabegovića, današnjem sastanku su, u ime Vlade TK, prisustvovali pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović, predsjednik Skupštine JP Međunarodni aerodrom Tuzla Esad Mušanović i član Skupštine Društva Rado Pejić, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik