Banka Slovenije: Rast izvoza pokazatelj početka oporavka

Bez autora
Apr 22 2014

Slovenska središnja banka objavila je u utorak da više podataka iz prvog kvartala ove godine potvrđuje najave o postupnog gospodarskom oporavku. Najznačajniji indikatori da ove godine dolazi do gospodarskog oporavka su solidan rast izvoza, jačanje uslužnih djelatnosti u privatnom sektoru i u građevinarstvu. Tako se je na primjer bilanca bankarskog sustava u veljači drugi mjesec uzastopce povećala, čemu je bitno pridonio rast depozita države i građana. Depoziti građana u bankama u prva su dva mjeseca porasli za 290 milijuna eura, prvenstveno u domaćim bankama, dok je prijašnjih godina štednja u domaćim bankama padala na račun stranih bankarskih podružnica.

Banka Slovenije: Rast izvoza pokazatelj početka oporavkaSlovenska središnja banka objavila je u utorak da više podataka iz prvog kvartala ove godine potvrđuje najave o postupnog gospodarskom oporavku.

Najznačajniji indikatori da ove godine dolazi do gospodarskog oporavka su solidan rast izvoza, jačanje uslužnih djelatnosti u privatnom sektoru i u građevinarstvu.

Tako se je na primjer bilanca bankarskog sustava u veljači drugi mjesec uzastopce povećala, čemu je bitno pridonio rast depozita države i građana.

Depoziti građana u bankama u prva su dva mjeseca porasli za 290 milijuna eura, prvenstveno u domaćim bankama, dok je prijašnjih godina štednja u domaćim bankama padala na račun stranih bankarskih podružnica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik