Hitači predstavio najbrži lift na svetu

Bez autora
Apr 22 2014

Japanska kompanija Hitači predstavila je prototip najbržeg lifta na svetu, koji se kreće brzinom 72 kiliometara na sat, ili 1.200 metara u minuti. Lift za 43 sekunde pređe 94 sprata.Dva ovakva lifta, koji su još u prototip fazi, trebalo bi da 2016. godine budu postavljena u kineskom oblakoderu visine 530 metara sa 111 spratova. Dosadašnji rekorder bio je lift u jednoj kuli na Tajvanu, koji dostiže brzinu od 60 kilometara na sat. Da bi razvila tako brz lift, kompanija je morala da poboljša snagu motora, kao i da smanji težinu kablova.

Hitači predstavio najbrži lift na svetuJapanska kompanija Hitači predstavila je prototip najbržeg lifta na svetu, koji se kreće brzinom 72 kiliometara na sat, ili 1.200 metara u minuti.

Lift za 43 sekunde pređe 94 sprata, preneo je AFP.

Dva ovakva lifta, koji su još u prototip fazi, trebalo bi da 2016. godine budu postavljena u kineskom oblakoderu visine 530 metara sa 111 spratova.

Dosadašnji rekorder bio je lift u jednoj kuli na Tajvanu, koji dostiže brzinu od 60 kilometara na sat. Da bi razvila tako brz lift, kompanija je morala da poboljša snagu motora, kao i da smanji težinu kablova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik