Predejane neće fabriku betona

Bez autora
Apr 22 2014

Meštani Predejana protive se izgradnji fabrike betona u njihovoj varošici jer takva postrojenja prave veliku prašinu i buku. U varošici Predejane pored kuća i terena fudbalskog kluba počela je izgradnja fabrike betona. Oko 1.000 meštana se protivi izgradnji, jer takve fabrike prave veliku prašinu i buku. Nadležni u lokalnim upravama i inspekcijama u Leskovcu tvrde da dozvola za gradnju betonjerke još uvek nije izdata ali ne garantuju da će tako i ostati. Na deseta metara od kuća i igrališta već je pripremljena parcela za fabriku betona, a beogradsko preduzeće “Udarnik gradnja“ uveliko skladišti mašine i opremu. U fabrici treba da se pravi beton za izgradnju Koridora 10 i tunela u Grdeličkoj klisuri. Meštani Predejana zbunjeni su zašto neko želi da gradi betonjerku usred naseljenog mesta kada ima mnogo boljih lokacija duž auto-puta.

Predejane neće fabriku betonaMeštani Predejana protive se izgradnji fabrike betona u njihovoj varošici jer takva postrojenja prave veliku prašinu i buku.

U varošici Predejane pored kuća i terena fudbalskog kluba počela je izgradnja fabrike betona. Oko 1.000 meštana se protivi izgradnji, jer takve fabrike prave veliku prašinu i buku. Nadležni u lokalnim upravama i inspekcijama u Leskovcu tvrde da dozvola za gradnju betonjerke još uvek nije izdata ali ne garantuju da će tako i ostati.

Na deseta metara od kuća i igrališta već je pripremljena parcela za fabriku betona, a beogradsko preduzeće “Udarnik gradnja“ uveliko skladišti mašine i opremu.

U fabrici treba da se pravi beton za izgradnju Koridora 10 i tunela u Grdeličkoj klisuri. Meštani Predejana zbunjeni su zašto neko želi da gradi betonjerku usred naseljenog mesta kada ima mnogo boljih lokacija duž auto-puta.

U Upravi za urbanizam grada Leskovca objašnjavaju da još uvek nisu izdalli potrebne dozvole za izgradnju fabrike jer preduzeće “Udarnik gradnja“ nije dostavilo svu potrebnu dokumentaciju. Načelnik uprave Žikica Stojanović tvrdi da će sve biti urađeno po zakonu.

U preduzeću “Udarnik gradnja“ kažu da fabrika betona neće ugroziti stanovnike Predejana i podsećaju da iste takve pogone imaju u centru Beograda i na Kopaoniku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik