Bez inflacije u martu

Bez autora
Apr 23 2014

Martovske cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u prosjeku se nisu mijenjale u odnosu na februarske.U martu je u odnosu na februar najveće povećanje cijena od 1,6 odsto registrovano u grupi odjeća i obuća, zbog nove proljećne kolekcije, dok je pad cijena zabilježen u oblasti stanovanja, ostala dobra i usluge za 0,1 odsto, hrana i bezalkoholna pića za 0,2 odsto, te za 1,2 odsto u grupi rekreacija i kultura. Godišnja inflacija u Srpskoj posmatrana u martu ove u odnosu na mart prošle godine imala je negativnu vrijednost od 1,7 odsto.

Bez inflacije u martuMartovske cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u prosjeku se nisu mijenjale u odnosu na februarske.

U martu je u odnosu na februar najveće povećanje cijena od 1,6 odsto registrovano u grupi odjeća i obuća, zbog nove proljećne kolekcije, dok je pad cijena zabilježen u oblasti stanovanja, ostala dobra i usluge za 0,1 odsto, hrana i bezalkoholna pića za 0,2 odsto, te za 1,2 odsto u grupi rekreacija i kultura.

Godišnja inflacija u Srpskoj posmatrana u martu ove u odnosu na mart prošle godine imala je negativnu vrijednost od 1,7 odsto.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u martu u odnosu na februar ostale su na istom nivou, dok su u odnosu na mart prošle godine niže za 1,2 odsto.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda na stranom tržištu u martu u odnosu na februar niže su za 0,2 odsto, a u odnosu na mart prošle godine niže su za 1,2 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik