RS se zadužuje za novih 15 miliona KM emisijom trezorskih zapisa

Bez autora
Apr 23 2014

Republika Srpska (RS) se zadužuje za novih 15 miliona KM emisijom trezorskih zapisa, planiranom za 29. april. I ovom emisijom trezorskih zapisa se nastoje obezbjediti sredstava po osnovu finansiranja budžetskih izdataka u 2014. godini.U rješenju Ministarstva finansija RS-a se navodi da je planirani iznos emisije 15 miliona KM, nominalna vrijednost trezorskog zapisa je 10.000 KM, valutna klauzula je euro, dok je datum dospijeća 30. oktobar 2014. godine.

RS se zadužuje za novih 15 miliona KM emisijom trezorskih zapisaRepublika Srpska (RS) se zadužuje za novih 15 miliona KM emisijom trezorskih zapisa, planiranom za 29. april.

I ovom emisijom trezorskih zapisa se nastoje obezbjediti sredstava po osnovu finansiranja budžetskih izdataka u 2014. godini.

U rješenju Ministarstva finansija RS-a se navodi da je planirani iznos emisije 15 miliona KM, nominalna vrijednost trezorskog zapisa je 10.000 KM, valutna klauzula je euro, dok je datum dospijeća 30. oktobar 2014. godine.

Republika Srpska, odnosno Ministarstvo finansija do sada je izvršilo ukupno šesnaest emisija trezorskih zapisa.

Maksimalan iznos kratkoročnog duga u toku 2014. može biti najviše do osam posto redovnih prihoda ostvarenih u prethodnoj fiskalnoj godini, kamatna stopa za zaduživanje emisijom trezorskih zapisa može da bude maksimalno relevantni Euribor +3,75 posto i rok dospijeća trezorskih zapisa može da bude najduže do godinu dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik