UniCredit savjetuje u traženju strateškog partnera za Pivovarnu Laško

Bez autora
Apr 23 2014

UniCredit će biti savjetnik pri traženju strateškog partnera za Pivovarnu Laško. Iako se u prošlosti razmatrala odvojena prodaja Pivovarne Union i Pivovarne Laško, ovaj put će se tražiti strateški partner za cijelu grupaciju. Kakva god bila konačna odluka, ona će ovisiti i o volji banaka, s obzirom na to da se s prijedlogom za dokapitalizaciju mora skožiti većina dioničara. Iz jučerašnjeg odgovora DUTB-a za Delo, može se razabrati da Laško pri traženju partnera načelno ima potporu "loše banke". DUTB se načelno slaže s ulaskom strateškog partnera i prodajom svojeg udjela, ako bi pri tome bila postuignuta maksimalana cijena dionica putem strukturiranog, transparentnogg i konkurentnog procesa. Svakako bi DUTB nastojala da strateški partner osigura daljnji razvoj kompanije, kažu u DUTB-u.

UniCredit savjetuje u traženju strateškog partnera za Pivovarnu LaškoUniCredit će biti savjetnik pri traženju strateškog partnera za Pivovarnu Laško.

Iako se u prošlosti razmatrala odvojena prodaja Pivovarne Union i Pivovarne Laško, ovaj put će se tražiti strateški partner za cijelu grupaciju.

Kakva god bila konačna odluka, ona će ovisiti i o volji banaka, s obzirom na to da se s prijedlogom za dokapitalizaciju mora skožiti većina dioničara. Iz jučerašnjeg odgovora DUTB-a za Delo, može se razabrati da Laško pri traženju partnera načelno ima potporu "loše banke".

- DUTB se načelno slaže s ulaskom strateškog partnera i prodajom svojeg udjela, ako bi pri tome bila postuignuta maksimalana cijena dionica putem strukturiranog, transparentnogg i konkurentnog procesa. Svakako bi DUTB nastojala da strateški partner osigura daljnji razvoj kompanije, kažu u DUTB-u.

Glavna vjerovnica Laškog je Nova ljubljanska banka koja ima založno pravo na dionicama Uniona, no prema dostupnim informacijama te dionice nije prenijela na DUTB, već je na "lošu banku" prenijela samo dionice Pivovarne Laško koje je dobila zapljenom od Infond Holdinga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik