Katar gradi sportske objekte u Travniku

Bez autora
Apr 24 2014

Delegacija sportskih dužnosnika Olimpijskog komiteta Katara boravila je u Travniku, gdje su prikupljali informacije o mogućem ulaganju u izgradnju sportskih objekata za pripreme svojih reprezentacija.Kako je naveo Nihad Selimović, predsjednik NK Travnik i KK Sparsi, delegacija iz Katara pokazala je interes da u Travniku i okolini stvori uslove za pripreme sportista iz njihove zemlje zbog povoljne klime.

Katar gradi sportske objekte u TravnikuDelegacija sportskih dužnosnika Olimpijskog komiteta Katara boravila je u Travniku, gdje su prikupljali informacije o mogućem ulaganju u izgradnju sportskih objekata za pripreme svojih reprezentacija.

Kako je naveo Nihad Selimović, predsjednik NK Travnik i KK Sparsi, delegacija iz Katara pokazala je interes da u Travniku i okolini stvori uslove za pripreme sportista iz njihove zemlje zbog povoljne klime.

- Superbogati Katar želi u Travniku obezbijediti uslove za boravak svojih reprezentacija, posebno u periodu godine kada su u njihovoj zemlji nesnosne vrućine i do pedeset stepeni celzijusa. Stoga razmišljaju o izgradnji najmodernijih sportskih objekata, hotela, stadiona, terena i svega potrebnog za svoje sportiste. Naravno i BiH bi profitirala, jer bi i naši sportisti dijelom mogli koristiti ove sportske komplekse. Bili su oduševljeni Vlašićem i Travnikom. Najavljene su i nove posjete iz Katara, pa će ova tema tek dobiti na značaju., istakao je Selimović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik