Niko se nije prijavio za kupovinu hotela Ero

Bez autora
Apr 24 2014

Drugi natječaj za prodaju mostarskog hotela Ero nije urodio plodom, jer na adresu Agencije za privatizaciju FBiH nije stigla ni jedna ponuda za sudjelovanje na aukciji. Ovu informaciju je potvrdo Šuhret Fazlić, direkor Agencije za privatizaciiju FBiH, a sada ostaje da se vidi na koji način će se dalje razvijati priča prodaji hotela. Naime, najniža cijena na posljednjem natječaju bila je 21,97 miliona KM, a s obzirom a razvoj situacije, čini se kako će Zavod MIO/PIO FBiH, koji je vlasnik hotela Ero, ipak morati ponuditi dosta manju cijenu ukoliko žel privući potencijalne investitore. Prvi natječaj raspisan je 30. oktobra 2013. godine, a početna cijena je bila 24,4 miliona KM, ali nije bilo zainteresiranih da kupe mostarski hotel.

Niko se nije prijavio za kupovinu hotela EroDrugi natječaj za prodaju mostarskog hotela Ero nije urodio plodom, jer na adresu Agencije za privatizaciju FBiH nije stigla ni jedna ponuda za sudjelovanje na aukciji...

Ovu informaciju je potvrdo Šuhret Fazlić, direkor Agencije za privatizaciiju FBiH, a sada ostaje da se vidi na koji način će se dalje razvijati priča prodaji hotela, izvjestio je Dnevni list.

Naime, najniža cijena na posljednjem natječaju bila je 21,97 miliona KM, a s obzirom a razvoj situacije, čini se kako će Zavod MIO/PIO FBiH, koji je vlasnik hotela Ero, ipak morati ponuditi dosta manju cijenu ukoliko žel privući potencijalne investitore. Prvi natječaj raspisan je 30. oktobra 2013. godine, a početna cijena je bila 24,4 miliona KM, ali nije bilo zainteresiranih da kupe mostarski hotel.

Nakon toga, Zavod MIO/PIO donio je odluku da se cijena spusti za 10 posto, što je kasije prihvatila i federalna Vlada. Međutim, ni ta cijena nije uspjela privući zainteresirane.

Prema izvorima, lista hotel će ponovo biti na natječaju, ali sada po još nižoj cijeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik