Dioničari Save Re postavili obranu od Croatia osiguranja

Bez autora
Apr 24 2014

Skupština Save Re sinoć je Upravi dala ovlast za kupovinu vlastitih dionica. Neslužbeni izvori Financi govore da će se tako pokušati obraniti od neželjenog preuzimanja Croatia osiguranja koji je već suvlasnik Save Re. Uprava tvrdi da se time samo želi urediti sadašnje stasnje. Sava Re je, naime, kupnjom Zavarovalnice Maribor, dobila veliki broj vlastitih dionica a nije imala dozvolu skupštine da ih drži u svom vlasništvu. Poznato je da Adris Grupa ne skriva interes da, nakon preuzimanja Croatia osiguranja, dodatno proširi svoj utjecaj na regionalnom osiguravateljnom tržištu. Croatia osiguranje odnosno Adris imaju oko 15 posto udjela u Savi Re iako to iz knjige dioničara nije vidljivo (dionice su očito kupljene preko skrbničkih računa).

Dioničari Save Re postavili obranu od Croatia osiguranjaSkupština Save Re sinoć je Upravi dala ovlast za kupovinu vlastitih dionica.

Neslužbeni izvori Financi govore da će se tako pokušati obraniti od neželjenog preuzimanja Croatia osiguranja koji je već suvlasnik Save Re. Uprava tvrdi da se time samo želi urediti sadašnje stasnje. Sava Re je, naime, kupnjom Zavarovalnice Maribor, dobila veliki broj vlastitih dionica a nije imala dozvolu skupštine da ih drži u svom vlasništvu.

Poznato je da Adris Grupa ne skriva interes da, nakon preuzimanja Croatia osiguranja, dodatno proširi svoj utjecaj na regionalnom osiguravateljnom tržištu. Croatia osiguranje odnosno Adris imaju oko 15 posto udjela u Savi Re iako to iz knjige dioničara nije vidljivo (dionice su očito kupljene preko skrbničkih računa).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik