Crnogorski Telekom: Za isplatu dividendi 21,5 miliona eura

Bez autora
Apr 24 2014

Odbor direktora Crnogorskog Telekoma odlučio je da predloži Skupštini akcionara isplatu dividendi od 21,5 miliona eura za prošlu godinu ili po akciji neto 41 cent. Konačna odluka o raspodjeli dividendi biće donijeta na redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma koja je zakazana za 28. maj. Menadžment Crnogorskog Telekoma je na taj način uspio da ispuni cilj postavljen prošle godine, da se obezbijedi akcionarima isplata dividendi za ovu godinu na nivou od minimum neto 40 centi po akciji, navodi se u saopštenju kompanije. U prošloj godini, ukupni prihodi Crnogorskog Telekoma su iznosili 110,2 miliona eura, a kompanija je ostvarila neto dobit od 18,8 miliona eura.

Crnogorski Telekom: Za isplatu dividendi 21,5 miliona euraOdbor direktora Crnogorskog Telekoma odlučio je da predloži Skupštini akcionara isplatu dividendi od 21,5 miliona eura za prošlu godinu ili po akciji neto 41 cent, prenosi Mina Biznis.

Konačna odluka o raspodjeli dividendi biće donijeta na redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma koja je zakazana za 28. maj.

- Menadžment Crnogorskog Telekoma je na taj način uspio da ispuni cilj postavljen prošle godine, da se obezbijedi akcionarima isplata dividendi za ovu godinu na nivou od minimum neto 40 centi po akciji – navodi se u saopštenju kompanije.

U prošloj godini, ukupni prihodi Crnogorskog Telekoma su iznosili 110,2 miliona eura, a kompanija je ostvarila neto dobit od 18,8 miliona eura.

Crnogorski Telekom je, kako se dodaje, jedina telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori čije se akcije kotiraju na lokalnoj berzi. Kompanija ima više od pet hiljada akcionara, Magyar Telekom je većinski vlasnik, dok je dio akcija i u vlasništvu crnogorskih građana, kompanija i fondova.

Osim odluke o raspodjeli dividendi, na Skupštini akcionara će se razmatrati i kompanijski poslovni i finansijski izvještaji za prošlu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik