Opel proizveo 3 miliona automobila u fabrici u Eisenach-u

Bez autora
Apr 25 2014

Tri miliona automobila proizvedeno u fabrici u Eisenach-u – povodom ovog važnog dostignuća juče je upriličena proslava u fabrici Adam Opel AG u Turingiji. Mnogo uglednih gostiju, uključujući predsednicu vlade Turginije, Christine Lieberknecht, prisustvovalo je događaju.Zvezda dana bio je beli Opel ADAM sa krovom u boji Arden Blue koji je sišao sa proizvodne trake u 11:30 uz veliki aplauz. Za volanom je bila žena koja dobro zna kako se upravlja ADAM-om, budući da ga upravo ona vozi na Opel Rallye Cup-u - TV voditeljka Lina Van de Mars.

Opel proizveo 3 miliona automobila u fabrici u Eisenach-uTri miliona automobila proizvedeno u fabrici u Eisenach-u – povodom ovog važnog dostignuća juče je upriličena proslava u fabrici Adam Opel AG u Turingiji. Mnogo uglednih gostiju, uključujući predsednicu vlade Turginije, Christine Lieberknecht, prisustvovalo je događaju.

Zvezda dana bio je beli Opel ADAM sa krovom u boji Arden Blue koji je sišao sa proizvodne trake u 11:30 uz veliki aplauz. Za volanom je bila žena koja dobro zna kako se upravlja ADAM-om, budući da ga upravo ona vozi na Opel Rallye Cup-u - TV voditeljka Lina Van de Mars.

Prvi automobil na proizvodnoj liniji u Opel Eisenach-u bila je Opel Vectra predstavljena odmah posle ponovnog ujedinjenja Nemačke 1990. Od početka proizvodnje ukupno 1.2 milijarde eura investirano je u Eisenach, u poslednje vreme skoro 200 milliona eura investirano je u ADAM-a.

Već više od 80,000 jedinica ovog “lifestyle mini” automobila poručeno je širom Evrope od njegovog lansiranja prošle godine – najubedljiviji uspeh za fabriku koja, zajedno sa Corsom, obezbeđuje visoku iskorišćenost kapaciteta i dobru perspektivu za budućnost. Po rečima izvršnog direktora Opela, Dr. Karl-Thomas Neumann-a, odluka da se ADAM proizvodi u fabrici u Eisenach-u je bila potpuno ispravna.

Veliki je poduhvat napraviti automobil apsolutno vrhunskog kvaliteta kao što je ADAM.  On sa svojim mogućnostima individualizacije predstavlja veliki izazov u pogledu planiranja, logistike i proizvodnje. Opel je jedini proizvođač koji je izumeo i proizvodi mali automobil u Nemačkoj, rekao je on.

Christine Lieberknecht, naglasila je važnu ulogu Opela u regionu kao poslodavca i pokretačke snage za razvoj drugih grana industrije. Kako je istakla, Opel Eisenach je sastavni deo Turingije! Želimo da se uspešna priča fabrike u Eisenach-u nastavi! Već generacijama unazad, pouzdanost i kvalitet odlikuju Opel proizvode, koji su zaista postali kultni. Opel ADAM ima sve što je potrebno da postane kultni automobil.

Eisenach nastavlja da igra važnu ulogu za Opel i GM. Direktorka fabrike Elvira Tölkes je izjavila - radićemo na unapređenju kvaliteta, efikasnosti i konkurentnosti  jer planiramo da fabrika u Eisenach-u nastavi da niže uspehe u budućnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik