EKOBIS 2014

Bez autora
Sep 04 2014

U Bihaću, u Bosni i Hercegovini, od 4. do 7. septembra u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona održava se 12. međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2014. Sajam će ove godine tematski biti posvećen održivom razvoju i ekološkom turizmu, pa je tako i ovogodišnja tema sajma "Održivi razvoj i eko turizam".Riječ je o sajmu izložbeno-prodajne orijentacije, namijenjenom proizvođačima hrane te firmama iz prehrambene, drvne, tekstilne, turističke industrije te drugih industrija, posebno onih vezanih uz ekološku proizvodnju i proizvodnju opreme za zaštitu okoliša.

EKOBIS 2014U Bihaću, u Bosni i Hercegovini, od 4. do 7. septembra u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona održava se 12. međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2014.

Sajam će ove godine tematski biti posvećen održivom razvoju i ekološkom turizmu, pa je tako i ovogodišnja tema sajma "Održivi razvoj i eko turizam". 

Riječ je o sajmu izložbeno-prodajne orijentacije, namijenjenom proizvođačima hrane te firmama iz prehrambene, drvne, tekstilne, turističke industrije te drugih industrija, posebno onih vezanih uz ekološku proizvodnju i proizvodnju opreme za zaštitu okoliša.

Izložbeni program obuhvaća proizvodnju organske hrane, ekološku ambalažu, preradu i recikliranje otpada i sekundarnih sirovina, sustave za pročišćavanje voda, tradicionalne obrte i zanate, turističku i ugostiteljsku ponudu itd.

Prošle godine taj je sajam okupio izlagače iz 10 zemalja, među kojima su bile tvrtke iz Kine, Indonezije, Njemačke, Austrije, Italije, Slovačke te zemalja regije. Organizatori najavljuju da se se ove godine očekuje veći broj izlagača iz još više zemalja, veći broj posjetitelja, više aktivnosti u okviru pratećih programa i sadržaja te više prijava na ocjene kvalitete.

Sastavni su dio sajma i različiti tematski skupovi, a između ostaloga predviđena je i međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji pod nazivom “Održivi razvoj i eko turizam“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik