Italijanska kompanija Eragon u Bihaću proširuje proizvodnju

Bez autora
Jun 09 2014

Načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević posjetio je danas talijansku kompaniju Eragon, koja već više od godinu dana posluje u tom gradu, baveći se proizvodnjom peleta i briketa. Dnevno proizvede više od 100 tona, koje završe na italijanskom tržištu. Tvornica je u vlasništvu talijanske kompanije, čiji su suvlasnici danas, zajedno s načelnikom Galijaševićem i direktorom Brankom Galiziom, obišli njene pogone. Namjera im je povećati kapacitete i uposliti nove radnike. Za Općinu Bihać tvornica Eragon je od izuzetne važnosti, jer zapošljava 42 radnika s tendencijom povećanja do 50 radnika u narednim mjesecima. Ovoj firmi godišnje treba 60.000 tona sirovine i ima planove za povećanje proizvodnje na 120.000 tona, kazao je Galijašević.

Italijanska kompanija Eragon u Bihaću proširuje proizvodnjuNačelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević posjetio je danas talijansku kompaniju Eragon, koja već više od godinu dana posluje u tom gradu, baveći se proizvodnjom peleta i briketa.

Dnevno proizvede više od 100 tona, koje završe na italijanskom tržištu. Tvornica je u vlasništvu talijanske kompanije, čiji su suvlasnici danas, zajedno s načelnikom Galijaševićem i direktorom Brankom Galiziom, obišli njene pogone.
 
Namjera im je povećati kapacitete i uposliti nove radnike.
 
- Za Općinu Bihać tvornica Eragon je od izuzetne važnosti, jer zapošljava 42 radnika s tendencijom povećanja do 50 radnika u narednim mjesecima. Ovoj firmi godišnje treba 60.000 tona sirovine i ima planove za povećanje proizvodnje na 120.000 tona - kazao je Galijašević.
 
Obećao je pomoć u rješavanju problema, a to su nabavka sirovine i brže dobijanje međunarodnih dozvola za prevoznike od strane resornog federalnog ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik