Kablovi traže podsticajne kredite

Bez autora
Jun 10 2014

Fabrika kablova iz Jagodine u restrukturiranju tražiće od Ministarstva privrede da bude na listi preduzeća koja mogu da koriste podsticajne kredite. Zajam bi bio namenjen proizvodnji kako bi fabrika realizovala već dogovorene poslove, najavio je sindikat te kompanije. Zamenik predsednika Sindikata Fabrike kablova Oliver Jovanovski rekao je da će 12. juna biti održan sastanak Ministarstva privrede sa fabrikama u restruktuiranju, kada će i predstavnici jagodinske fabrike izneti svoje zahteve. Mi ćemo tražiti da budemo na listi preduzeća koja mogu da koriste podsticajne kredite namenjene proizvodnji. Ako je država već dala subvenciju od 60 miliona evra za povoljne kredite, mi smo zainteresovani da ih koristimo kako bismo realizovali ugovore koje već imamo, rekao je Jovanovski.

Kablovi traže podsticajne krediteFabrika kablova iz Jagodine u restrukturiranju tražiće od Ministarstva privrede da bude na listi preduzeća koja mogu da koriste podsticajne kredite.

Zajam bi bio namenjen proizvodnji kako bi fabrika realizovala već dogovorene poslove, najavio je sindikat te kompanije.

Zamenik predsednika Sindikata Fabrike kablova Oliver Jovanovski rekao je da će 12. juna biti održan sastanak Ministarstva privrede sa fabrikama u restruktuiranju, kada će i predstavnici jagodinske fabrike izneti svoje zahteve.

"Mi ćemo tražiti da budemo na listi preduzeća koja mogu da koriste podsticajne kredite namenjene proizvodnji. Ako je država već dala subvenciju od 60 miliona evra za povoljne kredite, mi smo zainteresovani da ih koristimo kako bismo realizovali ugovore koje već imamo", rekao je Jovanovski agenciji Beta.

Po njegovim rečima, Fabrika kablova već ima ugovorene poslove za ovu godinu, ali je za realizaciju neophodna finansijska pomoć.

Među zahtevima te fabrike biće i realizacija socijalnog programa. "Socijalni program su nam obećali pre nove godine. Nažalost, stalo se sa time, ali mislim da će, kako je rekao ministar rada Aleksandar Vulin, socijalni program i dalje da ide i da će biti pod istim uslovima koji su bili ranije", poručio je Jovanovski.

U Fabrici kablova trenutno se prijavljuju potraživanja radnika. Kako je ranije izjavio direktor Fabrike kablova Ratko Vučurović, ta fabrika je prošle godine i pod izuzetno teškim uslovima poslovanja i na domaćem i na inostranom tržištu povećala proizvodnju za 30 odsto, a izvoz za 50 odsto.

Fabrika kablova zapošljava oko 2.000 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik