"Building Energy Srl" gradi bioelektranu u Srbiji

Bez autora
Jun 12 2014

U Gradskoj upravi grada Kruševca održana je prezentacija firme "Building Energy Srl" Milano, (Italija), lidera u gradnji elektrana na biogorivo u Evropi. Oni su tom prilikom upoznali rukovodstvo Grada sa namerama za izgradnju bioelektrane u Kruševcu. Firma "Building Energy Srl" do sada je instalirala 30-tak elektrana na bio gorivo u Evropi, Americi, Japanu i Južnoj Africi i jedan je od lidera u ovoj oblasti. Prema planu i projektu, bioelektrana u Kruševcu imaće snagu 4MW električne energije i 16 MW toplotne energije na sat. Pogonsko gorivo je drveni čips, koji se dobija od drvne mase koja se ne koristi u tehničke svrhe. Vrednost investicije se kreće od 12 do 15 miliona evra i biće angažovano preko 150 novozapošljenih radnika.

"Building Energy Srl" gradi bioelektranu u SrbijiU Gradskoj upravi grada Kruševca održana je prezentacija firme "Building Energy Srl" Milano, (Italija), lider u gradnji elektrana na biogorivo u Evropi. Oni su tom prilikom upoznali rukovodstvo Grada sa namerama za izgradnju bioelektrane u Kruševcu.

Firma "Building Energy Srl" do sada je instalirala 30-tak elektrana na bio gorivo u Evropi, Americi, Japanu i Južnoj Africi i jedan je od lidera u ovoj oblasti.

Prema planu i projektu, bioelektrana u Kruševcu imaće snagu 4MW električne energije i 16 MW toplotne energije na sat. Pogonsko gorivo je drveni čips, koji se dobija od drvne mase koja se ne koristi u tehničke svrhe.

Vrednost investicije se kreće od 12 do 15 miliona evra i biće angažovano preko 150 novozapošljenih radnika.

Fabrika je najsavremenijeg tehnološkog i proizvodnog procesa  koju zahteva Kjoto sporazum i biće prva energana takve vrste u Srbiji. Radi se o zelenoj tehnologiji, zadnje generacije.

JP "Gradska toplana" i JP "Srbijašume" već su potpisali Pisma o namerama o saradnji u nabavci potrebne sirovine i  isporuci toplotne energije za vreme zimskog perioda.

Celokupnu investiciju finansiraju italijanski partneri i budzet je odobren od strane borda direktora i akcionara "Building Energy Srl". Podrška je pružena i od strane Ministarstva energetike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik