Predstavljen koncept projekta Kancelarije za brze informacije privredi

Bez autora
Jun 12 2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas u Privrednoj komori Beograda skup na kojem je predstavljen koncept projekta "Kancelarija za brze informacije privredi – Biznis info centri". Ovaj projekat realizuje grad Beograd u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, Zavodom za informatiku i statistiku i Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije.Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici beogradskih lokalnih samouprava, gradski sekretar za privredu Aleksandar Milošević, koji je i održao prezentaciju, kao i Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, i Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda.

Predstavljen koncept projekta Kancelarije za brze informacije privrediGradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas u Privrednoj komori Beograda skup na kojem je predstavljen koncept projekta "Kancelarija za brze informacije privredi – Biznis info centri".

Ovaj projekat realizuje grad Beograd u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, Zavodom za informatiku i statistiku i Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici beogradskih lokalnih samouprava, gradski sekretar za privredu Aleksandar Milošević, koji je i održao prezentaciju, kao i Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, i Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda.

Gradonačelnik Beograda je podsetio da je pre tri nedelje održan sastanak na kojem su grad Beograd i Privredna komora Beograda identifikovali niz potencijalnih projekata, među kojima je bio "Kancelarija za brze informacije privredi – Biznis info centri".

Ideja je da svakom potencijalnom investitoru, privredniku, preduzetniku budemo na raspolaganju kako bismo pokušali da rešimo njihove probleme na brz i efikasan način. Prošlo je samo tri nedelje, ali zahvaljujući svima koji su bili uključeni u ovaj posao, koncept projekta danas je pred vama. On će biti višestruko koristan kako za lokalne samouprave tako i za grad, a naročito za privredu. Želja nam je da na jednom mestu, u jednoj kancelariji u svakoj lokalnoj samoupravi imamo po jednu osobu koja je informaciono povezana sa gradom i Privrednom komorom Beograda kako bi svi privrednici mogli da dobiju odgovore u vezi sa poreskom politikom, osnivanjem firmi, komunalnim taksama i svim onim problemima koje lokalna samouprava može da reši ili da pomogne u njihovom rešavanju, rekao je Siniša Mali.

On je precizirao da će takva komunikacija biti od velikog značaja jer, s jedne strane, znaće se najveći problemi i moći će da se prave strategije i vizije, a s druge strane, pospešuje se privredni razvoj i zapošljavanje. Ovaj projekat treba da počne da se realizuje već od septembra.

Lokalne samouprave neće imati nikakve troškove, već će im grad Beograd i Privredna komora Beograda pomoći u smislu nabavke neophodne opreme. Na njima je samo da obezbede jednu osobu koja bi bila deo Kancelarije za brze informacije privredi.

Milan Janković je najavio tokom leta prezentacije u gradskim opštinama kako bi se upoznali sa konceptom projekta i kako bi od septembra Kancelarija za brze informacije privredi i zvanično počela sa radom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik