Italijanski privrednici nude saradnju

Bez autora
Jun 18 2014

Privrednici italijanske regije Benevento ponudili su Srbiji saradnju u oblasti obnovljivih izvora energije i ekološkom građevinarstvu, nudeći napredne tehnologije i znanje. Postoji mogućnost saradnje i u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije. Privredna komora Srbije u saradnji sa Regionalnom trgovinskom komorom Beneventa organizovala je posetu privrednika Beneventa Beogradu, koji su poznati po upravljanju čvrstim komunalnim otpadom i tretmanu otpadnih voda. Njihovi predstavnici kažu i da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, jer su poznati i po tome. Sekretar provincije Benevento Đuzepe Marciano, koji je zadužen za projekte energetske efikasnosti i solarne energije, kaže da su u Beneventu italijanske firme napravile energetski efikasne zgrade, sa solarnim panelima, postrojenjima za toplu vodu i drugim obnovljivim izvorima energije.

Italijanski privrednici nude saradnjuPrivrednici italijanske regije Benevento ponudili su Srbiji saradnju u oblasti obnovljivih izvora energije i ekološkom građevinarstvu, nudeći napredne tehnologije i znanje. Postoji mogućnost saradnje i u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Regionalnom trgovinskom komorom Beneventa organizovala je posetu privrednika Beneventa Beogradu, koji su poznati po upravljanju čvrstim komunalnim otpadom i tretmanu otpadnih voda, prenosi Tanjug.

Njihovi predstavnici kažu i da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, jer su poznati i po tome.

Sekretar provincije Benevento Đuzepe Marciano, koji je zadužen za projekte energetske efikasnosti i solarne energije, kaže da su u Beneventu italijanske firme napravile energetski efikasne zgrade, sa solarnim panelima, postrojenjima za toplu vodu i drugim obnovljivim izvorima energije.

Marciano ističe da su u Beneventu uspešno uveli energetske pasoše za objekte, kao i da koriste biljke za prečišćavanje otpadnih voda.

"Benevento je poznat po dostignućima i u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije, a posebno proizvodnji testenina", naglašava direktor sektora za internacionalizaciju Privredne komore Beneventa Donato Skarinci.

Skup je otvorio potpredsednik PKS Mihailo Vesović ističući da je Srbija otvorena za privrednu saradnju sa svim zainteresovanim biznismenima iz inostranstva. Podseća da je Italija na šestom mestu po investijama u Srbiji i da je ta zemlja uložila više od dve milijarde evra u prethodnih 10 godina.

Vesović navodi da je "Fijat" važan investitor koji je pokrenuo automobilsku industriju u Srbiji.

Prema njegovim rečima, u Srbiji ima oko 400 firmi sa većinskim italijanskim vlasništvom, koje zapošljavaju 20.000 radnika.

U 2013. robna razmana sa Italijom dostigla je 4,8 milijardi dolara.

Prema podacima PKS, tokom prva četiri meseca 2014. godine nastavljeni su pozitivni trendovi robne razmene sa Italijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik