Prva rata poreza na nepokretnosti do 30. juna

Bez autora
Jun 18 2014

Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike poreza na nepokretnosti da do 30. juna izmire prvu ratu obaveze po poreskom računu za 2014. godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti za 2012. i 2013. godinu.Uplata prvog dijela poreza na nepokretnosti ne može biti manja od polovine ukupnog iznosa poreske obaveze prema poreskom računu, dok je rok za izmirenje drugog dijela poreza na nepokretnosti 31. decembar ove godine, saopšteno je iz Poreske uprave.

Prva rata poreza na nepokretnosti do 30. junaPoreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike poreza na nepokretnosti da do 30. juna izmire prvu ratu obaveze po poreskom računu za 2014. godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti za 2012. i 2013. godinu.

Uplata prvog dijela poreza na nepokretnosti ne može biti manja od polovine ukupnog iznosa poreske obaveze prema poreskom računu, dok je rok za izmirenje drugog dijela poreza na nepokretnosti 31. decembar ove godine, saopšteno je iz Poreske uprave.

Poreskim obveznicima poreza na nepokretnosti koji do 30. juna ne izmire prvu ratu svoje obaveze, biće obračunata kamata od 0,03 odsto dnevno i pokrenut postupak prinudne naplate čime se iznos poreskog računa uvećava za troškove ove mjere.

Svim vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj, posebno onima koji borave u inostranstvu, a koji nisu platili dospjele iznose poreza na nepokretnosti, biće stavljena hipoteka na vlasništvo nad nepokretnim stvarima.

Poreska uprava poziva i sve koji još nisu prijavili svoje nepokretnosti, da to učine odmah, jer će vlasnicima neprijavljenih nepokretnosti koje identifikuje uprava takođe biti uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama, ali i novčana kazna u iznosu od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti.

Ovim poreskim obveznicima takođe će biti upisana hipoteka ukoliko odmah ne izvrše svoje obaveze po osnovu poreza na nepokretnosti i po kompletnom iznosu.

Za opštine pogođene poplavama naplata poreza vršiće se u skladu za izmjenom Zakona o porezu na nepokretnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik