Beč profitira od fondova EU

Bez autora
Jun 24 2014

Otkad je Austrija pristupila Evropskoj uniji 1995. godine, Beč je znatno profitirao od evropskih fondova i time izgradio poziciju privredne metropole srednje Evrope i grada sa najboljim kvalitetom života u svetu.Iako je Beč jedan od najbogatijih regiona Evropske unije, od 1996. godine redovno dobija sredstva za određeni period u iznosu od po 25 miliona evra namenjenih pionirskim projektima. Evropski fondovi su se od 1996. godine delimično smanjili, ali to za Beč nije slučaj, jer je Beč veoma dobro pregovarao.

Beč profitira od fondova EUOtkad je Austrija pristupila Evropskoj uniji 1995. godine, Beč je znatno profitirao od evropskih fondova i time izgradio poziciju privredne metropole srednje Evrope i grada sa najboljim kvalitetom života u svetu.

Iako je Beč jedan od najbogatijih regiona Evropske unije, od 1996. godine redovno dobija sredstva za određeni period u iznosu od po 25 miliona evra namenjenih pionirskim projektima.

Evropski fondovi su se od 1996. godine delimično smanjili, ali to za Beč nije slučaj, jer je Beč veoma dobro pregovarao. Predstavnik Evropske komisije u Austriji, Rihard Kinel, kaže da je Beč profitirao od ovih fondova za investicije u prekogranične projekte u srednjoj i istočnoj Evropi.

Nedavno je za pet projekata Beč dobio po milion evra iz Brisela. Neki od tih projekata su uređenje novih parkova, izgradnja biciklističkih staza i fontana sa pijaćom vodom, projekat saradnje vrtića i škola, sanacija ulica, savetodavne usluge za nova preduzeća iz oblasti mehanike, elektrotehnike i informacionih tehnologija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik