Za povećanje energetske učinkovitosti gotovo dva milijuna kuna

Bez autora
Jun 26 2014

Povećanje toplinske zaštite ovojnice kućanstva, zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, grijanje ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova i prozračivanje ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka preinake su koji će građani Zagrebačke županije moći napraviti uz sufinanciju. Županija je, naime, raspisala javni natječaj za sufinanciranje projekata povećanja energetske učinkovitosti u 50 kućanstava, natječaj je otvoren do 23. srpnja, a vrijedi za stanare zgrada. Troškovi opreme i ugradnje sustava financirat će se u iznosu od 50 posto ukupnih troškova. Od toga, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snosit će 26,67 posto troškova, odnosno najviše 20.000 kuna po korisniku, a Zagrebačka županija 23,33 posto, najviše 17.500 kn po korisniku. Najveći novčani iznos subvencije koji korisnik može ostvariti je 37.500 kuna.

Za povećanje energetske učinkovitosti gotovo dva milijuna kunaPovećanje toplinske zaštite ovojnice kućanstva, zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, grijanje ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova i prozračivanje ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka preinake su koji će građani Zagrebačke županije moći napraviti uz sufinanciju.

Županija je, naime, raspisala javni natječaj za sufinanciranje projekata povećanja energetske učinkovitosti u 50 kućanstava, natječaj je otvoren do 23. srpnja, a vrijedi za stanare zgrada.

Troškovi opreme i ugradnje sustava financirat će se u iznosu od 50 posto ukupnih troškova. Od toga, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snosit će 26,67 posto troškova, odnosno najviše 20.000 kuna po korisniku, a Zagrebačka županija 23,33 posto, najviše 17.500 kn po korisniku. Najveći novčani iznos subvencije koji korisnik može ostvariti je 37.500 kuna.

Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona, a dodatna pitanja mogu se postaviti na brojeve telefona 6009 476 i 0800 820 821 ili na e-mail adresu uog@zagrebackazupanija.hr i natjecajEnU@regea.org.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik