EBRD pomaže Zapadnom Balkanu

Bez autora
Jun 26 2014

Evropska banka za obnovu i razvoju (EBRD) saopštila je da će partnerskim bankama na Zapadnom Balkanu odobriti novac za kreditne linije u iznosu do 500 miliona evra.Novac je odobren u okviru Finansijskog okvira za Zapadni Balkan i Hrvatsku, koji je oformljen da odgovori na potencijalne dodatne potrebe za finansiranjem zbog nedavnih poplava u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, objavljeno je na sajtu EBRD.

EBRD pomaže Zapadnom BalkanuEvropska banka za obnovu i razvoju (EBRD) saopštila je da će partnerskim bankama na Zapadnom Balkanu odobriti novac za kreditne linije u iznosu do 500 miliona evra.

Novac je odobren u okviru Finansijskog okvira za Zapadni Balkan i Hrvatsku, koji je oformljen da odgovori na potencijalne dodatne potrebe za finansiranjem zbog nedavnih poplava u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, objavljeno je na sajtu EBRD.

Evropska unija, Svetska banka i Ujedinjene nacije sarađuju sa vlastima tih država na izradi izveštaja o proceni štete, koji će biti objavljen u narednih nekoliko nedelja.

U saopštenju se navodi da će biti obezbećene kreditne linije, hibridne instrumenti i garancije lokalnim bankama i nebankarskim finansijskim institucijama u Albaniji, Bosni I Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori i Srbiji.

Krediti će biti obezbeđeni za pozajmice mikro, malim i srednjim preduzećima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik