Vlada osnovala preduzeće "Beograd na vodi"

Bez autora
Jun 26 2014

Vlada Srbije danas je osnovala Društvo sa ograničenom odgovornošću "Beograd na vodi" koje će biti nosilac posla na projektu uređenja savskog priobalja, od Brankovog mosta do kompleksa Beogradskog sajma. Projekat "Beograd na vodi" sutra će u Beogradu predstaviti kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Igl hil" (Eagle Hills) koja će, zajedno sa Vladom Srbije, biti zadužena za njegovu realizaciju. Planirano je da "Igl hils" u projekat "Beograd na vodi" uloži 3,1 milijardu evra. Radovi bi trebalo da počnu na proleće 2015. godine, a predviđena je izgradnja oko dva miliona kvadrata stambenog i poslovnog prostora, kule od 210 metara i tržnog centra. Projekat će se raditi u tri faze i najvećim delom trebalo bi da bude završen do 2020. godine.

Vlada osnovala preduzeće "Beograd na vodi"Vlada Srbije danas je osnovala Društvo sa ograničenom odgovornošću "Beograd na vodi" koje će biti nosilac posla na projektu uređenja savskog priobalja, od Brankovog mosta do kompleksa Beogradskog sajma.

Projekat "Beograd na vodi" sutra će u Beogradu predstaviti kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Igl hil" (Eagle Hills) koja će, zajedno sa Vladom Srbije, biti zadužena za njegovu realizaciju.

Planirano je da "Igl hils" u projekat "Beograd na vodi" uloži 3,1 milijardu evra. Radovi bi trebalo da počnu na proleće 2015. godine, a predviđena je izgradnja oko dva miliona kvadrata stambenog i poslovnog prostora, kule od 210 metara i tržnog centra.

Projekat će se raditi u tri faze i najvećim delom trebalo bi da bude završen do 2020. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik