Srbija dobila dozvolu za direktne letove za SAD

Bez autora
Jun 29 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Srbija dobila dozvolu za direktne letove iz Beograda za SAD od druge polovine naredne godine, i dodao da će "Er Srbija" leteti na liniji Beograd – Čikago. Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem istakao da je naša zemlja, nakon više decenija, ponovo dobila dozvolu za letove domaće avio-kompanije za Ameriku. Pored leta iz Beograda za Čikago, cilj je da "Er Srbiji" bude odobreno da leti i za Njujork, naglasio je premijer. On je rekao da je ispunjen najteži zahtev američkih vazduhoplovnih vlasti i da je ostalo još nekoliko uslova koje je potrebno zadovoljiti, i izrazio uverenje da će Srbija ispuniti sve zahteve koji se odnose na bezbednost letova.

Srbija dobila dozvolu za direktne letove za SADPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Srbija dobila dozvolu za direktne letove iz Beograda za SAD od druge polovine naredne godine, i dodao da će "Er Srbija" leteti na liniji Beograd – Čikago.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem istakao da je naša zemlja, nakon više decenija, ponovo dobila dozvolu za letove domaće avio-kompanije za Ameriku.

Pored leta iz Beograda za Čikago, cilj je da "Er Srbiji" bude odobreno da leti i za Njujork, naglasio je premijer.

On je rekao da je ispunjen najteži zahtev američkih vazduhoplovnih vlasti i da je ostalo još nekoliko uslova koje je potrebno zadovoljiti, i izrazio uverenje da će Srbija ispuniti sve zahteve koji se odnose na bezbednost letova.

Kirbi je ukazao na to da su američke vazduhoplovne vlasti donele odluku o tome da je Srbija obezbedila status "kategorije jedan", koji omogućava direktne letove iz Beograda ka SAD, u kojoj živi veliki broj američkih državljana srpskog porekla.

U procesu dobijanja kategorije jedan za letove između Srbije i SAD bili su angažovani svi vazduhoplovni subjekti iz sistema vazdušnog saobraćaja Ministarstva, i to Aerodrom "Nikola Tesla", Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) i Direktorat civilnog vazduhoplovstva.

Zbog ekstremno frekventnog i kompleksnog vazdušnog saobraćaja, Federalne vazduhoplovne vlasti SAD (FAA) spadaju među najzahtevnije u svetu, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik