Elektroprivreda BiH ostvarila dobit veću od 37 miliona KM

Bez autora
Jun 29 2014

Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo usvojila je Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za 2013. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, Izvještaj vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju. U usvojenom Izvještaju o poslovanju prezentirani su pozitivni poslovni rezultati za 2013. godinu u kojoj je Elektroprivreda BiH ostvarila rekordnu proizvodnju električne energije u iznosu 7.437,0 GWh, rekordan prihod više od milijardu KM i dobit veću od 37 miliona KM. Skupština Elektroprivrede BiH donijela je Odluku o raspodjeli dobiti za 2013. godinu, koja će biti usmjerena za nova investiciona ulaganja, te odluke o dokapitalizaciji ulaganjem u zavisna društva rudnike uglja u svrhu nabavke sistema jamske telefonije.

Elektroprivreda BiH ostvarila dobit veću od 37 miliona KMSkupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo usvojila je Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za 2013. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, Izvještaj vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.

U usvojenom Izvještaju o poslovanju prezentirani su pozitivni poslovni rezultati za 2013. godinu u kojoj je Elektroprivreda BiH ostvarila rekordnu proizvodnju električne energije u iznosu 7.437,0 GWh, rekordan prihod više od milijardu KM i dobit veću od 37 miliona KM.

Skupština Elektroprivrede BiH donijela je Odluku o raspodjeli dobiti za 2013. godinu, koja će biti usmjerena za nova investiciona ulaganja, te odluke o dokapitalizaciji ulaganjem u zavisna društva rudnike uglja u svrhu nabavke sistema jamske telefonije.

Za prestrukturiranje i urgentnu sanaciju šteta uzrokovanih poplavama odobrene su novčane pozajmice Zavisnom društvu Rudnici uglja „Kreka“ d.o.o. Tuzla u iznosu od osam miliona KM i RMU "Đurđevik" d.o.o. Đurđevik u iznosu od dva miliona KM.

- Odluka o izboru preferiranog ponuđača u postupku izbora Projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekt Blok 7 - 450 MW u TE "Tuzla" nije donesena, s tim što Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije podržava Informaciju o dosadašnjim aktivnostima na izboru Projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekt Bloka 7 - 450 MW u TE Tuzla i uputit će je Vladi Federacije BiH na davanje saglasnosti - saopćila je Služba za komunikacije JP EPBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik