Kompanija Prodžeti najavila novu investiciju

Predstavnici grada Sombora i kompanije "Prodžeti" razgovarali su danas o mogućnostima novih investicija ove kompanije, u čijem pogonu u ovom gradu radi već radi 350 radnika. Vlasnik ove kompanije Romano Rosi rekao je da se sa gradskim čelnicima brzo usaglasio oko toga šta je potrebno uraditi u narednom periodu. Mlada i agresivna administracija je nešto što je neophodno i dobro za početak investicija. U Somboru ćemo razvijati brend "Guči" koji se i sada proizvodi u Somboru. U naredne dve godine trebalo bi da zaposlimo najmanje još 150 ljudi, jer imamo plan da napravimo objekat za proizvodnju obuće ne samo u Somboru, već i za celu Vojvodinu i Srbiju, istakao je Rosi.

Kompanija Prodžeti najavila novu investicijuPredstavnici grada Sombora i kompanije "Prodžeti" razgovarali su danas o mogućnostima novih investicija ove kompanije, u čijem pogonu u ovom gradu radi već radi 350 radnika.

Vlasnik ove kompanije Romano Rosi rekao je da se sa gradskim čelnicima brzo usaglasio oko toga šta je potrebno uraditi u narednom periodu.

"Mlada i agresivna administracija je nešto što je neophodno i dobro za početak investicija. U Somboru ćemo razvijati brend "Guči" koji se i sada proizvodi u Somboru. U naredne dve godine trebalo bi da zaposlimo najmanje još 150 ljudi, jer imamo plan da napravimo objekat za proizvodnju obuće ne samo u Somboru, već i za celu Vojvodinu i Srbiju", istakao je Rosi.

On je napomenuo da je od realizacije invesiticije do početka zapošljavanja potrebno šest do osam meseci.

Član somborskog Gradskog veća Siniša Todorović objasnio je da bi rezultat današnjeg razgovora trebalo da bude nova investicija i nova zapošljavanja.

"Razgovarali smo o tome šta grad Sombor može da ponudi da bi ova investicija zaživela u našem gradu. Gradska administracija Sombora energično i agilno svakog dana radi na kreiranju uslova i poboljšanju poslovnog ambijenta kada je reč o industrijskoj zoni, tako i kada je reč o sagledavanju skupštinskih odluka koje se tiču gradskih naknada", rekao je Todorović.

Strani investitori, prema njegovim rečima, često zameraju Srbiji i lokalnim samoupravama sporo izdavanje dozvola.

"Opredeljenje gradske administracije je da dozvole budu izdavane u najkraćem mogućem roku, da lokalne naknade budu stimulativne za naše investitore, i da u tom segmentu budemo konkurentni drugim gradovima i opštinama kako u Srbiji, tako i u regionu. Gradska administracija je zapošljavanje i investiranje u naš grad shvatila kao osnovni, ključni posao i sve svoje potencijale usmeravamo u tom pravcu", poručio je član somborskog Gradskog veća.

Todorović je ocenio da je investicija o kojoj se danas razgovaralo izvesna.

"Realizacija i izdavanje dozvola zavise od toga da li će investitor otvoriti fabriku u nekom od postojećih objekata ili će biti grinfild investicija", rekao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik