BK Grupa najavljuje izgradnju "Tesla Sitija"

Bez autora
Jul 06 2014

BK Grupa saopštila je danas da je osmislila projekat za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa "Tesla Siti" u Beogradu, površine oko dva miliona kvadratnih metara. Na izgradnji kompleka bilo bi angažovano oko 43.000 radnika i po završetku obejkta bi bilo zaposleno oko 18.000 ljudi. U središtu kompleksa bio bi izgrađen Međunarodni finansijski centar, koji bi budžetu Srbije donosio najmanje 20 milijardi evra godišnje. Mada se u saopštenju BK kompanija ne pominje tačna lokacija gde bi u Beogradu tačno izgrađen mnogofunkcionalni kompleks "Tesla Siti", ta kompanija je predočila da bi taj kompleks, zajedno sa Međunarodnim finansijskim centrom mogao da se uporedi sa najvećim svetskim projektima, kao što je Makao u Kini, "Venecija" u Las Vegasu, "Dubai Internešenel fajnenšel center" u Dubaiju i "Moskva Siti" u Moskvi.

BK Grupa najavljuje izgradnju "Tesla Sitija"BK Grupa saopštila je danas da je osmislila projekat za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa "Tesla Siti" u Beogradu, površine oko dva miliona kvadratnih metara.

Na izgradnji kompleka bilo bi angažovano oko 43.000 radnika i po završetku obejkta bi bilo zaposleno oko 18.000 ljudi, prenosi Tanjug.

U središtu kompleksa bio bi izgrađen Međunarodni finansijski centar, koji bi budžetu Srbije donosio najmanje 20 milijardi evra godišnje.

Mada se u saopštenju BK kompanija ne pominje tačna lokacija gde bi u Beogradu tačno izgrađen mnogofunkcionalni kompleks "Tesla Siti", ta kompanija je predočila da bi taj kompleks, zajedno sa Međunarodnim finansijskim centrom mogao da se uporedi sa najvećim svetskim projektima, kao što je Makao u Kini, "Venecija" u Las Vegasu, "Dubai Internešenel fajnenšel center" u Dubaiju i "Moskva Siti" u Moskvi.

Pored "Beograda na vodi" bila bi to još jedna krupna investicija u Srbiji, koja bi predstavljala jedinstvenu koncentraciju poslovnog prostora, hotela, maloprodajnog prostora i prostora za organizaciju manifestacija, raspoređenih u vidu cilindra prečnika 500 metara, na čijem obodu bi bile raspoređene zgrade, koje bi u obliku kristala formirale ogromnu dijademu vidljivu sa bilo kojeg dela Beograda, navodi se u saopštenju.

"Investiciono-građevinski mega projekat 'Tesla Siti' obezbediće angažovanje ne samo srpskih kompanija u sektoru građevine i građevinskih materijala, već i regionalnih kompanija, što će znatno podići ekonomiju Srbije, modernizovati fabrike za proizvodnju materijala i znatno smanjiti nivo nezaposlenosti", navodi BK kompanija.

Kompanija BK je najavila da će u cilju realizacije, ovog za Srbiju "strateškog projekta", uputiti poziv za pristupanje konzorcijumu svim građevinskim kompanijama i asocijacijama sa prostora Jugoistočne Evrope, a od Vlade Srbije očekuje punu podršku i da obezbedi "povoljno kreditiranje srpskih preduzeća koja bi bila uključena u realizaciju ovog projekta".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik