Fond PIO uštedio 4,8 miliona KM

Bez autora
Jul 07 2014

Dobrom kontrolom korisnika prava penzijski fond u Republici Srpskoj uštedio je 4,8 miliona KM u prvoj polovini ove godine, saopšteno je iz Fonda. To je za 1,5 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine.Za šest mjeseci ove godine obustavljena je isplata 16.174 penzija, što je za 40,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Uštede su ostvarene obustavom penzija korisnicima koji nisu dostavili neophodnu dokumentaciju kao što su jedinstven matični broj, potvrda o životu i potvrde o redovnom školovanju za učenike i studente, u okviru trajne akcije "Stop prevarama, do penzije pošteno".

Fond PIO uštedio 4,8 miliona KMDobrom kontrolom korisnika prava penzijski fond u Republici Srpskoj uštedio je 4,8 miliona KM u prvoj polovini ove godine, saopšteno je iz Fonda.

To je za 1,5 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine.

Za šest mjeseci ove godine obustavljena je isplata 16.174 penzija, što je za 40,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Uštede su ostvarene obustavom penzija korisnicima koji nisu dostavili neophodnu dokumentaciju kao što su jedinstven matični broj, potvrda o životu i potvrde o redovnom školovanju za učenike i studente, u okviru trajne akcije "Stop prevarama, do penzije pošteno".

Nakon dostavljanja dokumentacije u prvih šest mjeseci ove godine u isplatu penzija ponovo je uključeno 1.541 korisnika, ili 62 manje u odnosu na isti period prošle godine.

Iz Fonda PIO naglašavaju da im u kontroli korisnika prava pomaže povezanost sa bazom podataka iz Knjige umrlih i dobra saradnja sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, a time i sa svim lokalnim upravama.

Sličnu saradnju Fond PIO ima i sa penzijskim fondom Crne Gore, a predstoji potpisivanje sporazuma i sa ostalim državama nastalim na prostoru bivše Jugoslavije jer su poslovi između ovih penzijskih fondova povezani i isprepleteni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik